caixa popular

#AdeuMarzà

El TSJCV ha anul·lat parcialment el decret de plurilingüisme aprovat pel Consell de Puig i Oltra per discriminar el castellà enfront del valencià en les aules. Reconeix el dret dels pares a un ensenyament públic on es puga triar lliurement la llengua oficial que es desitge. A més, considera que el contingut del decret derogat, que es manté en la llei vigent aprovada al febrer, vulnera les normes estatals i la Constitució. Davant aquesta sentència, el conseller Marzà hauria de cessar immediatament per intentar imposar el seu model separatista de forma il·legal.

Marzà ha d’anar-se ja perquè la Justícia ha ratificat el que des del PP venim denunciant fa temps: que utilitza el xantatge per a imposar el valencià i la ideologia separatista de Compromís en les aules, prevalent-ho sobre la formació acadèmica de l’alumnat valencià. No es pot atropellar la llibertat dels pares a triar l’educació que volen per als seus fills.

Però el responsable d’aquesta situació d’incertesa que s’ha creat en els col·legis valencians és el president Puig. Hauria d’assumir les seues responsabilitats polítiques després d’aquesta nova garrotada del TSJ, cessar ja a Marzà i retirar la nova llei abans que siga massa vesprada i evitar així que torne a imposar als nostres xiquets i xiquetes una norma il·legal.

Reiteradament hem demanat explicacions a Marzà perquè explique perquè està intentant imposar el seu model catalanista a tota la societat, encara que la Justícia li’l tombe.

Puig i Oltra van intentar a través de l’advocacia de la Generalitat paralitzar aquesta sentència del TSJCV als seus decrets perquè no es coneguera la veritat i no es visibilitzara el sectarisme i l’intent de manipulació social d’aquest Consell. La transparència que es predica cal aplicar-la no solament a qüestions econòmiques sinó també a les decisions ideològiques que vulneren drets fonamentals de la ciutadania. Puig i Oltra estan intentant arrabassar a la ciutadania la seua llibertat.

En aquests moments els xiquets d’infantil estan estudiant amb un decret-llei que manté viu l’esperit del decret del xantatge lingüístic, igual que ho fa la llei lingüística aprovada a la Comunitat Valenciana. Marzà és un perill per a l’alumnat i la societat valenciana. Hi ha un fracàs evident de la seua falta de gestió. L’única cosa que ha fet des del Consell del Botànic és traçar un full de ruta a nivell social i educatiu creant una oficina de drets lingüístics, un decret d’usos administratius o tres normes lingüístiques que vulneren drets fonamentals en el seu afany d’ideologització catalanista.

Beatriz Gascó Enríquez
Portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =