caixa popular

No t'oblides d'avançar l'hora en la matinada del dissabte

Amb el canvi d’hora, s’estalviarà fins a 300 milions d’euros

No t'oblides d'avançar l'hora en la matinada del dissabte
23/03/2018 -

Horario de veranoEn la matinada del dissabte al diumenge, 25 de març, els rellotges s’avançaran una hora per a donar començament a l’esperat horari de l’estiu. Així, a les 02.00 hores seran les 03.00 hores. Un canvi que permetrà aprofitar millor les hores de llum, ja que, a partir d’aquest moment, fosquejarà molt més tard. Un procés d’estalvi d’energia, que ocorrerà en tots els Països de la Unió Europea, però que els experts recomanen no canviar radicalment els nostres costums, especialment la dels xiquets i les persones majors, per a no afectar els bioritmes.

El canvi d’hora va començar a aplicar-se, de manera regular, amb la crisi del petroli, quan va sorgir la necessitat d’estalviar en el consum de l’electricitat. Així, des de 1981, tota Europa sincronitza els seus rellotges dues vegades a l’any. Una pràctica que pretén adaptar la vida diària a la durada de la llum, i que molts demanen mantenir aquest horari durant tot l’any per a afavorir el turisme.

En aquest sentit, la Comissió Europea ja ha anunciat els múltiples beneficis que aportarà el canvi d’hora. I és que no solament millorarà sectors com el transport, la salut, les condicions laborals, el turisme o l’oci, sinó que l’estalvi energètic es notarà, considerablement, en les nostres butxaques. Tant és així que, d’acord amb l’IDAE, Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia, estalviarem un 5% del consum elèctric amb el nou horari, que suposarà un total de 300 milions d’euros, aproximadament, dels quals 90 milions correspondran a l’estalvi de les llars.

El bon temps s’acosta, i amb aquest canvi donem ja la benvinguda a un horari d’estiu, que ens permetrà gaudir de dies més llargs. Així que recorda sincronitzar el teu rellotge perquè la matinada del dissabte a les 02.00 seran les 03.00 hores.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − cinc =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018