25n
25N
25N

Adequació de les instal·lacions del Megateri del Museu de Ciències Naturals

Adequació de les instal·lacions del Megateri del Museu de Ciències Naturals
15/06/2017 -

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Govern Interior, ha encetat les obres per adequar les instal·lacions del Megateri del Museu de les Ciències Naturals de la ciutat. El pressupost total de la intervenció és de 32.370,28 euros.

“Al Govern de la Nau treballem per oferir a la ciutadania els espais municipals en les millors condicions possibles”, ha afirmat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, qui ha destacat que aquesta intervenció municipal beneficia “un dels espais emblemàtics del Museu de Ciències Naturals, com la sala que acull l’esquelet complet d’un Megateri”.

Precisament aquesta sala és on s’exposa la col·lecció paleontològica Rodrigo Botet. És la més important i acull la col·lecció del quaternari americà més important d’Europa. L’exemplar més representatiu i espectacular del museu és l’esquelet d’un Megateri de sis metres de longitud. De fet, els exemplars d’aquesta col·lecció són esmentats per Charles Darwin en ‘L’origen de les espècies’, motiu pel qual van ser molt cotitzats per prestigiosos museus europeus de l’època. El Megateri va ser el mamífer terrestre més gran que va habitar Amèrica durant el plistocé, semblant als peresosos actuals, però de majors dimensions.

La intervenció inclou treballs de pintura i d’adequació de la il·luminació, així com la instal·lació d’estors nous. D’aquesta forma el Govern de la Nau dóna solució al mal estat en què es trobava esta sala, que pràcticament des de la seua inauguració ara fa 19 anys presentava goteres, amb les consegüents humitats greus. “Tampoc la il·luminació s’ajustava a les necessitats de preservació adequada dels fòssils però, tot i les recomanacions del personal del museu, mai s’havia fet cap intervenció per solucionar eixe problema”, ha lamentat Campillo.

S’estima que les obres conclouran a finals d’aquest mes. Estan coordinades amb personal especialitzat del museu per moure els animals exposats segons es realitzen les diferents actuacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 13 =