25n
Orgull
Orgull

L'adaptació teatral de la novel·la “En la orilla” de Rafael Chirbes s'exhibirà dues setmanes a València

La diputada delegada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, destaca que la coproducció de la Diputació es representarà en el Teatre Principal els dies 26, 27 i 28 de maig i 1, 2, 3, i 4 de juny

L'adaptació teatral de la novel·la “En la orilla” de Rafael Chirbes s'exhibirà dues setmanes a València
19/01/2017 -

L’adaptació teatral de la novel·la En la orilla, del reconegut escriptor Rafael Chirbes, coproduïda per la Diputació de València junt amb La Pavana, K Producciones i el Centre Dramàtic Nacional, es representarà en l’escenari del Teatre Principal de la capital valenciana durant dues setmanes entre maig i juny.

Així ho ha anunciat la diputada delegada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, qui ha tancat aquest dimecres amb la distribuïdora de l’espectacle un calendari d’exhibicions a València que comença el 26 de maig amb l’estrena de l’obra i continua els dies 27 i 28 d’aqueix mateix mes i durant l’1, 2, 3 i 4 de juny.

Es tracta d’un total de set funcions que acostaran durant dues setmanes aquesta obra, publicada després de la popular Crematorio, al públic del cap i casal des de l’enclavament emblemàtic del Teatre Principal.
La Diputació és coproductora de l’adaptació teatral amb una participació del 20% sobre el seu pressupost, és a dir, 30.000 euros, en un exercici de promoció del sector teatral valencià i la qualitat en les arts escèniques.

Una novel·la aclamada

Publicada en 2014, En la orilla va ser guanyadora de nombrosos premis, com el Nacional de Narrativa, els de la Crítica i la Crítica Valenciana, el Francisco Umbral i el ICON al Pensament, a més de ser seleccionada com a millor novel·la de l’any pels suplements culturals d’El MundoEl País i ABC.

Rafael Chirbes (Tavernes de la Valldigna, 1949 – 2015) va radiografiar les conseqüències del model econòmic desenvolupat sobre l’especulació i la bambolla immobiliària que ha caracteritzat al país en els últims anys. Segons l’escriptor, mentre en Crematorio (2007) hi havia modernitat, agitació, riquesa, rajola i costa, en En la orilla (2014) apareix el món abandonat després de tot allò, el pati de darrere on tot es podreix. “Crematorio és esplendor i En la orilla és la caiguda”, va afirmar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 7 =