25n
25N
25N

El Cor de cambra Ad Libitum, guanyador del XIX Gran Premi Nacional de Cant Coral

En aquest concurs participen els cors guanyadors de les competicions nacionals de l’any anterior. Per primera vegada un cor valencià obté aquest prestigiós guardó

El Cor de cambra Ad Libitum, guanyador del XIX Gran Premi Nacional de Cant Coral
11/12/2017 -

El Cor de cambra Ad Libitum de l’Escola Coral Veus Ajuntes de Quart de Poblet (València), dirigit per Francesc Gamón, es va alçar amb el Gran Premi Nacional de Cant Coral en la seua 19ª edició, que va tenir lloc dissabte passat, 9 de desembre, en el Palau de Congressos de Villanueva de la Serena (Badajoz).

En aquest concurs, que se celebra anualment amb seu itinerant, es donen cita els guanyadors de les competicions nacionals de l’any anterior participants en el projecte. En aquesta ocasió, van competir el Cor de cambra Gli Appasionati de Vigo, el Cor GAOS de la Corunya i el Cor de cambra Ad Libitum. A més, va intervenir com a cor amfitrió, fora de concurs, el Cor Art Vocal de Villanueva de la Serena, entitat col·laboradora en l’organització d’aquesta edició.

El jurat del concurs va estar format per distingides personalitats del món coral, els qui van ser els responsables de qualificar les interpretacions i triar un únic guanyador del Gran Premi, qui té l’honor de considerar-se cor “guanyador entre guanyadors”. Per primera vegada un cor valencià obté aquest prestigiós guardó.

El Cor de cambra Ad Libitum forma part del projecte pedagògic de l’Escola Coral Veus Ajuntes de Quart de Poblet, fundada en 1983, que s’encarrega de la formació en el cant coral des de la primerenca edat dels quatre anys. Actualment la formen més de 300 xiquets, joves i adults dividits en sis grups corals. Ad Libitum és el cor de cambra de l’Escola Coral, integrat per joves amb una sòlida formació musical i vocal.

Aquest premi se suma a l’ampli palmarés del cor, entre els quals es troben: el primer premi, el premi del públic i el premi especial FIRACOR en el Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina (2015 i 2016), el segon premi en el Certamen Nacional de Corals Antonio José de Burgos (2015), el segon premie «Lira Marina de Plata» en el Certamen de la Cançó Marinera de Sant Vicent de la Barquera (2014 i 2016) i el premi d’honor en el Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia de Torrevella (2016).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 20 =