25n
25N
25N

L'Eurocambra confirma els acords comercial i d'inversions amb Singapur, que protegiran la taronja i el torró

E.P

L'Eurocambra confirma els acords comercial i d'inversions amb Singapur, que protegiran la taronja i el torró
13/02/2019 -

El ple del Parlament europeu ha donat aquest dijous el seu vistiplau als acords comercial i d’inversions negociats per la Unió Europea amb Singapur, amb els quals se suprimirà la pràctica totalitat d’aranzels un termini de cinc anys i eliminarà també altres barreres no aranzelàries, a més de crear un clima més propici per a les inversions.

L’acord comercial inclou disposicions per a protegir productes considerats sensibles per a la Unió Europea, inclosos vins espanyols, l’oli d’oliva, el pernil, la taronja valenciana, el torró de Xixona i Alacant i el safrà de Castella-la Manxa.

També permetrà liberalitzar l’intercanvi de serveis, inclosa la banca minorista i obri el mercat de la contractació pública a Singapur a les companyies europees. El Tractat comercial ha sigut ratificat amb 425 vots a favor, 18 en contra i 41 abstencions.

En el que al pacte per a protegir les inversions es refereix, el text ha sigut aprovat amb vots a favor, 203 en contra i 30 abstencions. La principal novetat és la creació d’un sistema judicial, amb jutges independents per a dirimir disputes entre inversors i l’Administració.

Els convenis negociats amb Singapur serà el model a seguir pel bloc comunitari en les negociacions de futurs tractats comercials amb països del sud-est asiàtic i preveu garanties per al respecte de drets laborals i de la protecció del medi ambient.

Es tracta del primer acord bilateral de comerç entre la UE i un membre de l’Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN) i el bloc aspira al fet que servisca també de porta d’entrada a la regió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =

bombers
CCCC
Valencia activa