La Diputació i la Universitat de València acorden accions conjuntes relacionades amb el territori valencià

Entre altres activitats, la Diputació es suma al programa Unisocietat de la Universitat, que en l'actualitat compta amb 1.700 estudiants distribuïts en les 12 seus territorials

Guardar

Gaspar se reúne con Hermosilla UV foto_Abulaila (1)
Gaspar se reúne con Hermosilla UV foto_Abulaila (1)

La Diputació i la Universitat de València (UV) han acordat estar presents en la totalitat de les comarques valencianes a través d'un programa de conferències impartides per personal docent i investigador de la UV que abordaran els processos actuals que condicionen el territori valencià, com són la despoblació, l'especialització econòmica, la crisi agrària i la problemàtica citrícola, el valor dels pols estratègics i altres qüestions de dimensió social com les migracions o la segregació social. La institució provincial i l'acadèmica col·laboraran també en la producció d'un audiovisual que, amb una visió comarcal, destacarà els processos territorials i transformacions recents que condicionen al territori valencià.

Així mateix, el president de la Diputació, Toni Gaspar, i el vicerector Jorge Hermosilla han acordat que la institució provincial col·laborarà en les activitats del programa Unisocietat, en les 12 seus amb les quals compta el programa en l'actualitat: Gandia, Requena, Benetússer, Quart de Poblet, Paterna, l'Eliana, Cullera, Alzira, Bétera, Massamagrell, Ontinyent i Riba-roja de Túria. En aquest programa universitari participen més de 250 professors de la Universitat de València, i s'aconsegueix una matrícula de 1.700 estudiants.

A més de les assignatures troncals que s'imparteixen en les 120 hores lectives anuals, Unisocietat es completa amb conferències mensuals d'accés lliure al públic en general, així com amb excursions i activitats complementàries que els permetran conéixer i comprendre el territori valencià. Unisocietat compte ja amb la esponsorización de Caixa Popular en 10 seus, de Caixa Ontinyent (en la seu del Campus d´Ontinyent) i del Banc Santander (en Unimajors Gandia).

Finalment, una quarta acció en la qual col·laboraran totes dues institucions serà la publicació en format paper dels 14 toms que componen la publicació digital Estudis comarcals de la província de València, que consisteixen en una revisió de la geografia, agricultura, indústria, mercat laboral, turisme, comerç, cultura, patrimoni, infraestructures… presents en cada demarcació comarcal.

Toni Gaspar ha explicat que la Diputació “continua col·laborant amb la Universitat de València com a institució pública donada la seua vinculació amb el territori valencià”. Per part seua, el vicerector ha posat l'accent que la participació de la institució provincial “permetrà a la Universitat estar present en la totalitat de les comarques valencianes a través de la formació, la investigació i la transferència de coneixement dels seus investigadors i investigadores”. La Diputació també col·labora amb la Universitat en el Programa d'Universitats Estacionals, que en l'actualitat compta amb 12 seus repartides en 8 comarques.

Destacats