25n
25N
25N

PP i PSOE s’alien per tombar un acord del Govern de Paiporta amb els hostalers

PP i PSOE s’alien per tombar un acord del Govern de Paiporta amb els hostalers
01/02/2019 -

El Partit Popular i el PSOE de Paiporta es tornen a unir per a fer ‘la pinça’ al Govern de Compromís en Paiporta. Aquesta volta ha sigut per aprovar una moció que afecta l’hostaleria del municipi en contra de l’acord arribat entre Govern i hostalers sobre l’horari de les terrasses. Al ple de l’ajuntament aquest dijous el Partit Socialista ha presentat una moció, sense cap informe tècnic ni prova per a modificar l’horari d’apertura de les terrasses dels bars i restaurants de Paiporta, avançant l’hora fins a les 8 del matí.

La moció ha sigut recolzada, a més, amb els vots del Partit Popular i Ciudadanos. Els tres partits afirmen haver parlat en “cinc o sis” hostalers per confirmar que tots prefereixen eixe horari. La moció va en contra de l’acord al qual l’equip de Govern havia arribat amb els hostalers, que atenia també les recomanacions de l’informe tècnic, considerant tant els drets i interessos dels hostalers com el dels veïns de Paiporta.

La norma que fins ara regulava l’horari de les terrasses establia que els bars i restaurants amb terrassa en un carrer o plaça de vianants poden obrir a les 9 del matí. A les 10, si el carrer no és de vianants. Fins ara veïnat i terrasses hi havien mantingut la convivència, malgrat algunes queixes de veïns. Però fa unes setmanes, un desafortunat incident entre un veí i un hostaler va obligar a la policia a recordar la necessitat de complir l’actual ordenança per evitar conflictes. El 9 de gener, es va celebrar una reunió entre Beatriz Jiménez, la regidora d’Hisenda i Administració general, representants de l’hostaleria de Paiporta, la tècnica de patrimoni, el cap de la policia i la regidora de Comerç.

Entre tots es va trobar la solució per respectar els drets i necessitats de les dues parts. S’optà per realitzar una proposta de modificació del reglament per equiparar els horaris dels carrers, de vianants o no, que podran obrir a les 9, amb mitja hora de marge per muntar, si no hi han cotxes aparcats. Després de la reunió i acord amb totes les parts, la regidora va proposar uns tallers de participació ciutadana en abril, on tots puguen debatre i consensuar la possibilitat d’ampliar l’horari acordat. Els veïns i veïnes de Paiporta necessiten aparcar a les zones per a terrasses, i tenen dret al descans sense sorolls i molèsties. Per altra banda, els hostalers volen oferir un horari de terrassa ampli. Però després de tot el treball de diàleg, el Partit Socialista va presentar una esmena en contra d’eixe acord, demanant que l’apertura fora a les 8, amb el suport del Partit Popular. Donada la impossibilitat que la modificació del reglament acordada pel Govern amb hostalers tirara endavant, es va retirar la proposta, moment que va aprofitar el Partit Socialista per a presentar la seua moció per modificar els horaris perquè les terrasses muntaren a partir de les 8.

Per demostrar el seu disconforme amb la moció de PSOE i PP, i donar suport a l’acord que havien treballat amb Govern i policia, els hostalers s’hi han organitzat per recollir 36 signatures del gremi al municipi. “Açò és una prova més de la pinça que PSOE i PP estan fent a Compromís ara que s’acosten eleccions. Els veïns i veïnes de Paiporta necessiten aparcar a les zones per a terrasses, i tenen dret al descans sense sorolls i molèsties. Per altra banda, els hostalers volen oferir un horari de terrassa ampli. Tots junts hem treballat per satisfer als dos grups, respectant els seus drets i necessitats, aliens al ‘hooliganisme’ d’altres partits que hi han polititzat la mesura”, afirma la regidora d’Hisenda i Administració general.

“En Compromís creguem en el diàleg, el consens i el respecte per trobar solucions per a tots i totes. Així hem treballat i així treballarem per la Paiporta que volem. El que és segur és que ara que l’horari de terrasses s’hi ha avançat a les 8 del matí, la policia rebrà més queixes del veïnat”, assenyala.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + deu =

bombers
CCCC
bombers