25n
25N
25N

Mercavalència, Incarlopsa, CC.OO i UGT arriben a un acord sobre el futur de l'escorxador

Més del 90% dels treballadors i treballadores van votar a favor de l’acord en les assemblees de CC.OO i UGT

Mercavalència, Incarlopsa, CC.OO i UGT arriben a un acord sobre el futur de l'escorxador
15/03/2019 -

Després de tres mesos de negociacions tras el canvi de criteri en el sector càrnic, Mercavalència, Incarlopsa, CC.OO i UGT han signat este matí un acord pel qual una empresa de nova creació gestionarà la sala d’especejament. Esta societat estarà integrada per empreses del sector càrnic sota la denominació de Processos Industrials del Turia. Mercavalència continuarà amb el servei de sacrifici en l’escorxador i l’empresa Incarlopsa es compromet a assegurar cinc anys de producció. Este acord suposa, per tant, un mínim de cinc anys d’éstabilitat laboral per a totes les parts.

Carlos Galiana, president de Mercavalència, ha destacat la bona disposició de les parts per a arribar a un acord consensuat i ha agraït als seus representants l’esforç i la confiança dipositada. També ha volgut agrair “la prudència amb que tant les persones que formen Mercavalència, com les entitats participants i part de la premsa ha portat este assumpte que afectava al futur de tantes persones. Com a president sempre he apostat pel diàleg i el consens, estàvem convençuts que era l’únic camí, com s’ha demostrat. Mai deixarem de negociar malgrat la deterioració reputacional que esta situació ha suposat per a Mercavalència. Hem procurat abans de res que els treballadors i les treballadores tingueren plena confiança en què les quatre entitats treballàvem per a ells.”

Totes les persones que pertanyien a la cooperativa i vulguen incorpo-rar-se a esta societat ho faran en el règim general de la seguretat social, en condicions econòmiques per damunt del sector càrnic i amb un programa de flexibilitat que respondrà a les demandes del sector. La solució global adoptada hui està recolzada per més del 90% dels adscrits als dos grans sindicats, CC.OO i UGT, que així ho van votar durant esta setmana en sendes assemblees.

Pep Yubero, gerent de Mercavalència, s’ha mostrat satisfet en haver arribat a “la millor solució per a l’empresa i per als treballadors i les treballadores, molt per damunt dels acords que s’estan signant en el sector càrnic” i ha afegit “totes les parts hem hagut de renunciar i aportar perquè este acord fóra possible. Ha ajudat el fet que tant Mercavalència com Incarlopsa així com CC.OO i UGT hem anteposat l’interès dels treballadors a qualsevol altra consideració”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 5 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus