25n
25N
25N

Ribó anuncia que el llegat de Blasco Ibáñez es queda a València

WEB CASA-MUSEO BLASCO IBÁÑEZ

Ribó anuncia que el llegat de Blasco Ibáñez es queda a València
31/01/2019 -

El llegat de l’escriptor i polític valencià, Vicente Blasco Ibáñez, romandrà en la ciutat de València, com ha anunciat aquest dijous el seu alcalde, Joan Ribó, després del “preacord” aconseguit entre l’Ajuntament i la Fundació Centre d’Estudis Blasco Ibáñez en una reunió celebrada aquest dimecres “per a firmar un nou conveni” entre ambdues parts “en les pròximes setmanes”. “Després de la reunió amb la fundació ahir puc afirmar que el llegat romandrà a València”, ha dit el primer edil.

Ribó, que s’ha pronunciat d’aquesta manera abans de començar en el consistori el ple ordinari de gener, ha considerat que aquesta és “una bona notícia que tots hem de saludar” perquè afecta “una figura que hem d’impulsar”. “Estem molt contents per arribar a un acord amb la fundació per a divulgar l’obra de Blasco Ibáñez, el pensador més universal que ha tingut València i la Comunitat Valenciana en els segles XIX i XX”, ha agregat.

El responsable municipal ha avançat que aquest principi d’acord contempla tant mantindre la subvenció nominativa que rebia l’entitat dedicada a l’autor valencià com introduir “una partida de despesa corrent anual per a fer activitats al voltant de Blasco Ibáñez” i una altra “partida plurianual d’inversions per a, gradualment, millorar l’estructura i el contingut de la Casa-Museu” de l’escriptor situada en la platja de la Malvarrosa.

Així mateix, Joan Ribó ha exposat que es preveu “restaurar i millorar l’edifici, els documents i els fons bibliogràfics”, així com “donar un impuls per a digitalitzar tot el llegat” i materialitzar l'”aposta clara per el lloc web, per a millorar perquè en aquests moments és millorable”. D’altra banda, l’alcalde ha subratllat que s’ha decidit “adequar una sala del cementeri municipal per a traslladar el sarcòfag” de l’escriptor realitzat per Mariano Benlliure i la senyera de València de Blasco Ibáñez”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + dotze =

bombers
CCCC
Valencia activa