25n
25N
25N

La Nau dóna pas al Govern del Rialto amb una vocació "feminista" i "sostenible"

Joan Ribó i Sandra Gómez han signat l’acord de govern municipal en l’emblemàtica filmoteca valenciana, on han agraït l'”intens treball” de les comissions negociadores

La Nau dóna pas al Govern del Rialto amb una vocació "feminista" i "sostenible"
18/07/2019 -

“Vull començar per agrair la gran tasca que ha fet la comissió treballadora, que ha treballat moltes hores, en hores i deshores“, ha iniciat Joan Ribó, l’alcalde de València per Compromís. Un inici que ha compartit la seua sòcia de govern pel PSPV, Sandra Gómez, que ha assenyalat la “dificultat de conciliar un acord de govern comú” però que, amb la signatura de hui, “ha sigut un èxit“. L’anterior Govern de la Nau queda oficialment ‘apagat’ per a donar pas al del Rialto.

En una taula en el centre de la sala, Ribó i Gómez s’han assegut cadascun amb un acord imprés davant. Després de signar cadascun el seu, li ho han intercanviat i han repetit l’acció. Un moment que ha finalitzat amb els aplaudiments de tots els regidors de Compromís i el partit socialista que, després d’ells, han celebrat l’inici del Govern del Rialto.

Poques hores abans, en el saló de plens de l’ajuntament, aprovaven l’estructura prèviament acordada entre totes dues formacions. Ara, els punts programàtics que, com ha assenyalat Ribó, són 28 més que l’anterior.

L’Alcalde ha volgut ressaltar algunes diferències respecte a l’anterior acord ja que, assegura, la situació no és la mateixa: “Aquest està molt més treballat. L’anterior tenia 34 punts, aquest 64. Això indica que hem tingut voluntat de concretar i desenvolupar més les coses, i amb un coneixement més clar de la realitat”, ha assegurat.

“Ciutat d’oportunitats”

Ribó ha assenyalat, encara que és Gómez la que ho ha detallat, la voluntat feminista de l’acord. “València serà una ciutat feminista“, ha assegurat la líder socialista. Es marcaran com a prioritat el treball “per la igualtat entre homes i dones”: “No és casualitat que siga el primer bloc dins de l’acord”.

L’acord consta de sis blocs principals que recullen els 64 punts:

  • Una ciutat feminista.
  • Una ciutat d’oportunitats i millor treball.
  • Dret a la ciutat.
  • Ciutat de les persones.
  • València sinònim de llibertat i cultura.
  • València capital metropolitana, participativa i oberta.

L’acord contemples diversos punts que han ressaltat tots dos polítics, des de la igualtat o el canvi climàtic fins a crear una “ciutat d’oportunitats” perquè tornen aquells valencians emigrats que ho desitgen.

“La declaració d’Emergència Climàtica ja l’ha feta la Generalitat, i ho farem nosaltres”, ha assenyalat Ribó. La sostenibilitat és un factor predominant al llarg de l’acord, no solament en els punts concrets que tracten sobre això; és un element transversal. Així, com la igualtat, està present en altres aspectes com la generació d’ocupació o la relació amb el port: “Plantegem una comissió entre Ajuntament i autoritat portuària per a discutir amb ells. Un dels aspectes, una nova delimitació d’espais, perquè cedisca a l’Ajuntament aquells que no utilitza, però també altres aspectes com la contaminació“.

També els barris tenen rellevància en l’acord. Gómez ha assenyalat la voluntat perquè “no hi haja barris de primera ni de tercera”, i oferir a tots ells els mateixos serveis públics i dotacions. També, ressalta, la necessitat de continuar treballant amb el Cabanyal-Canyamelar i la Malva-rosa: “Ha de ser la legislatura de la consolidació dels nostres barris marítims“.

“Un acord de cine”

De nou la conversió en zona de vianants és un factor important que tots dos han ressaltat, destacant el recent inici de les obres en la Plaça de la Reina, però també amb la vista posada en “Sant Agustín, Bruixotes o Ajuntament”: “Una de les principals prioritats que ens hem marcat és fer València una ciutat de places. Una reurbanització del nostre centre històric perquè, com en la resta de capitals europees, tinguem una ciutat, sobretot, per a les persones“, ha detallat Gómez.

Segons ha assenyalat Ribó, l’acord “no es queda ací”, perquè han acordat posar en marxa un seguiment durant la legislatura per a veure “com va el programa”, i així treballar i desenvolupar-lo millor.

Un llarg acord que, assenyalen, és difícil de resumir encara que han detallat “el més important”. Un final a quasi dos mesos de negociacions que, en el Teatre-Filmoteca Rialto, ha donat l’oportunitat per a un nou eslògan citat per tots dos alhora: “És un acord de cine“.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − cinc =

art en blanc
ruta del grial massamagrell
ruta del grial massamagrell