25n
25N
25N

Els sindicats i l'EMT acorden la presentació d'un expedient de regulació temporal d'ocupació, ERTO

L’acord, aprovat per unanimitat, ha tingut este matí el vistiplau per part de la Comissió de Seguiment de la crisi del coronavirus

Els sindicats i l'EMT acorden la presentació d'un expedient de regulació temporal d'ocupació, ERTO
07/04/2020 -

L’Empresa Municipal de Transports, EMT, i les entitats sindicals amb representació en l’entitat han pactat la presentació d’un ERTO, Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació per causa de força major, com a conseqüència directa de la situació derivada de la crisi sanitària per la pandèmia de COVID-19. L’objectiu és reduir l’impacte econòmic de la crisi sanitària que ha provocat una forta baixada de la demanda i una reducció de l’oferta. Esta mesura excepcional també busca protegir als treballadors i treballadores fins que es reprenga l’activitat normal, per la qual cosa tindrà caràcter voluntari i rotatiu i no suposarà una pèrdua salarial per a la plantilla. L’expedient, que estarà en vigor des del 9 d’abril fins al 10 de maig, i que ha sigut aprovat per unanimitat, recull el compromís de l’empresa de mantindre l’ocupació des de la data de finalització de l’ERTO.

La proposta acordada unànimement per la direcció i els representants sindicals s’ha derivat este matí a la Comissió de Seguiment de la crisi pel coronavirus, que ha donat el seu vistiplau. Així, en esta Comissió de Seguiment d’este matí, presidida per l’alcalde Joan Ribó, juntament amb els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, i els regidors de Protecció Ciutadana, Aarón Cano; d’Hisenda, Ramon Vilar; i de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, també president de l’EMT, s’ha donat compte d’este ERTO per causa de força major després d’estudiar la proposta acordada per la direcció i els representants sindicals, que en els últims dies han mantingut negociacions formals per a garantir la seguretat i salut dels treballadors i treballadores i fer front a la crisi de la Covid-19 sense que això afecte les condicions de la plantilla ni als seus llocs de treball.

REDUCCIÓ SALARIAL NOMÉS PER A LA DIRECCIÓ

L’ERTO, que estarà vinculat a la situació d’estat d’alarma decretat pel Govern central, implica que el personal afectat rebrà per part de l’empresa un complement salarial que se sumarà al que perceben per subsidi de desocupació. D’esta forma s’assegura que no hi haurà pèrdua salarial per a la plantilla durant l’ERTO. No obstant això, a la direcció amb nivells salarials del 0 a 3 s’aplicarà una reducció salarial del 10% durant tot el període d’aplicació de l’ERTO.

En cas de rebre més peticions voluntàries d’adhesió a l’ERTO i no es puga cobrir l’oferta del servei de transport públic essencial, es donarà prioritat a les sol·licituds d’aquells i aquelles majors de 55 anys i que tinguen fills menors de 12 anys o familiars dependents. L’objectiu serà garantir la seguretat d’aquells treballadors i treballadores amb major potencial vulnerabilitat o amb majors dificultats de conciliació familiar.

Amb este ERTO pactat, la direcció de l’empresa i els sindicats pretenen fer front a les conseqüències de la crisi de la Covid-19, que ha obligat a reduir l’oferta en un 45%, prestant ara un servei similar al d’un cap de setmana, i ha provocat una caiguda del passatge superior al 90%. Només a l’abril, l’impacte econòmic de la crisi sanitària i les mesures de confinament serà d’uns tres milions d’euros, segons les projeccions realitzades per l’empresa municipal. Amb l’aprovació d’este ERTO, l’Empresa Municipal de Transports calcula un estalvi superior al milió d’euros fins al 10 de maig.

MESURES DE SEGURETAT

Esta mesura se suma a altres de caràcter excepcional que la direcció d’EMT i els representants sindicals han acordat després de l’estat d’alarma per a garantir la seguretat i salut de la seua plantilla. Per exemple, s’ha eliminat el contacte personal en els autobusos municipals amb la suspensió del pagament en efectiu i la instal·lació de mampares de plàstic que aïllen i protegeixen l’habitacle de conducció. També s’ha intensificat la neteja i desinfecció diària dels vehicles per a prestar un servei públic i una mobilitat essencial en les condicions òptimes de seguretat i salut per a tots i totes.

La Comissió de Seguiment de la Covid-19 ha agraït l’esforç realitzat estos dies tant per la direcció com dels representants sindicals per a trobar una solució conjunta a esta situació excepcional que ha de dur-se a terme amb el degut rigor tècnic, jurídic i econòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + dotze =