25n
25N
25N

Sanitat acorda amb la CEU-UCH, UCV i Europea que alumnes de Ciències de la Salut facen pràctiques en hospitals públics

Es fixaran anualment les places i assignaran de forma proporcional per a no coincidir alumnat de diferents centres en un mateix servei

Sanitat acorda amb la CEU-UCH, UCV i Europea que alumnes de Ciències de la Salut facen pràctiques en hospitals públics
03/07/2019 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha aconseguit un acord amb la Universitat Cardenal Herrera (CEU-UCH), la Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (UCV) i la Universitat Europea perquè l’alumnat de les titulacions de Ciències de la Salut d’aquestes institucions privades puga realitzar pràctiques docents en hospitals públics i centres de salut dependents de la conselleria.

El departament que dirigeix Ana Barceló establirà anualment les places disponibles als hospitals i centres d’Atenció Primària de cada departament de salut que no estiguen ocupades per les universitats públiques. Els centres donaran a canvi una “compensació econòmica” que revertirà en els departaments que acullen als alumnes.

Segons ha informat aquest departament en un comunicat, aquesta decisió és “fruit de l’acord aconseguit entre la Generalitat i les universitats públiques i privades, per a la distribució de l’alumnat entre els centres sanitaris de la Comunitat”.

Aquestes places, que “mai podran superar la capacitat docent dels centres sanitaris”, s’assignaran “de forma proporcional” entre les universitats privades, “garantint que no coincidisca alumnat de diferents universitats en un mateix servei”.

En virtut d’aquest acord amb Sanitat, aquestes universitats satisfaran una “compensació econòmica” a la conselleria per la utilització dels recursos públics per a la docència pràctica, que consistirà en l’import equivalent a l’establit per a les taxes de primera matrícula dels estudis de grau amb experimentalitat 5, és a dir, 21,16 euros per crèdit.

REVERSIÓ ECONÒMICA Al DEPARTAMENT

Aquesta quantitat econòmica aportada per les universitats “revertirà directament en els departaments i serveis que acullen a l’alumnat per a millorar la qualitat de les pràctiques, adquirir material per a investigació i millorar la formació dels professionals col·laboradors docents”.

En el cas de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, seran els seus alumnes i alumnes de Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Farmàcia i Nutrició Humana i Dietètica els qui podran realitzar pràctiques curriculars clíniques i sanitàries en els departaments de salut assignats.

En la Catòlica, l’alumnat dels títols de Medicina i Infermeria mentre que en la Universitat Europea serà el seu alumnat dels graus d’Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia.

Els departaments de salut que rebran alumnat de les universitats privades seran: Vinaròs, Sagunt, Arnau de Vilanova-Llíria, Doctor Moliner, Requena, Pare Jofré, La Ribera, Gandia (només Medicina) i Xàtiva-Ontinyent (només Medicina).

L’acord especifica que la realització d’aquestes pràctiques docents “no suposarà la consideració de mèrit per a l’accés a la funció pública, no serà computada a l’efecte d’antiguitat o reconeixement de serveis previs i no contemplarà, per part de la Conselleria, cap mena de bossa o ajudes a l’alumnat”. Tindrà una vigència de dos anys corresponents als cursos acadèmics 2019-2020 i 20120-2021, prorrogables fins a quatre anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =