caixa popular

Actuacions per a minimitzar l'impacte de la ZAL sobre l'horta

Actuacions per a minimitzar l'impacte de la ZAL sobre l'horta
29/09/2017 -

La Junta de Govern Local ha aprovat hui un seguit d’actuacions per a incorporar en el Pla Especial de desenvolupament de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de València. Aquestes propostes busquen minimitzar l’impacte sobre el medi ambient i, concretament, sobre l’horta. El govern municipal proposa un control sobre les edificacions que voregen la ZAL, per tal de minorar el seu impacte paisatgístic en la zona més propera a l’horta i les vivendes, a més de crear un corredor verd de nord a sud amb un nou tram de carril bici, així com protegir i rehabilitar el patrimoni arquitectònic que queda a la zona.

Així ho ha explicat la portaveu municipal, María Oliver, qui ha recordat aquest matí que el Govern de la Nau ha manifestat en reiterades ocasions el seu rebuig a l’actuació de la ZAL, per haver suposat la destrucció d’una part molt important de l’horta valenciana. Per això, precisament, i davant la impossibilitat de revertir les actuacions ja consumades, la Junta de Govern Local ha aprovat unes actuacions per a millorar l’articulació territorial de la ZAL i minimitzar l’efecte al seu entorn.

El document aprovat hui es trasllada a la Direcció General d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori perquè siguen incorporades al Pla Especial.

El Govern de la Nau proposa que el planejament garantisca un major control de l’impacte paisatgístic de les edificacions industrials que voregen la ZAL; just aquelles que entren en contacte amb les zones d’horta i les vivendes. També s’aposta per millorar l’espai de transició entre aquestes vivendes i la zona logística amb l’objectiu de respectar la qualitat ambiental en la zona residencial. Unes intervencions que també intenten suavitzar l’actuació logística que es troba més en contacte amb l’horta.

A banda d’això, el Govern Municipal proposa protegir i rehabilitar les edificacions patrimonials ja existents, a les quals l’Ajuntament els haurà de donar un ús determinat.

D’altra banda, la Junta de Govern Local també ha aprovat instar la incorporació al Pla Especial de tot un seguit de nous viaris verds que milloraran l’accessibilitat i l’impacte paisatgístic en la zona. Així, proposa desenvolupar un corredor verd Nord-Sud, mitjançant vegetació autòctona, que incorporarà dues actuacions. En primer lloc, una intervenció sobre el carril bici que discorre en paral·lel a la CV-500, entre la rotonda situada al sud del pont de l’Assut de l’Or i la desembocadura del nou llit del Túria. I en segon lloc, un increment de l’amplària del corredor al seu pas per la ZAL, amb un mínim d’entre 10 i 15 metres, on s’integrarà el nou corredor i el braçal de la séquia de Rovella.

Es demana connectar mitjançant un nou tram de carril bici el traçat ja existent i el futur Parc de Desembocadura previst a Natzaret. També es vol garantir l’accessibilitat de la població a l’Àrea de Reserva Patrimonial de la ZAL, i implantar totes les mesures correctores necessàries d’impacte en la zona que separa les vivendes de la zona logística. A tot això s’afegirà un nou recorregut no motoritzat que connecte l’avinguda Jesús Morante Borràs amb el pont de la Carrera del Riu, sense descartar que l’avinguda abans citada puga prolongar-se, almenys per al trànsit no motoritzat.

MOCIONS APROVADES

La Junta de Govern Local també ha acordat la contractació del servici de vigilància i seguretat de les instal·lacions i contingut dels museus i monuments dependents de la Delegació de Cultura i el conveni de col·laboració amb la Federació d’Associacions de Veïns de València en l’àmbit de la promoció i ús de les noves tecnologies i l’administració electrònica.

Per altra banda, s’han aprovat les ajudes dels servicis socials per a sufragar gastos de menjador escolar durant aquest curs 2017-2018, una subvenció a favor de l’Associació Iniciatives Solidàries per a formació i ocupació de joves i la concessió de subvencions del programa “Intervenció en barris” del servici de Drogodependències.

Al mateix temps, la Junta ha ratificat la proposta del servici de Gestió Urbanística d’expropiació d’una parcel·la a l’avinguda de la Constitució, davant del monestir de Sant Miquel dels Reis, i d’una finca al carrer de l’Hort d’en Cendra, a la confluència del carrer de la Beneficència i al voltant del col·legi de Santa Teresa.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − quinze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats