25n
25N
25N

València aprova sis actuacions en escoles públiques dins del Pla Edificant

València aprova sis actuacions en escoles públiques dins del Pla Edificant
28/06/2018 -

El Ple municipal ha aprovat hui sis de les dotze actuacions en centres educatius que té previstes incloure l’Ajuntament de València dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per a la construcció, reforma i millora dels centres. Este segon paquet d’actuacions ha estat aprovat amb els vots a favor del Govern de la Nau i del grup Ciutadans, i amb l’abstenció del Partit Popular.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha exposat dins del debat que en el pròxim Ple municipal, a juliol, es portaran a l’hemicicle les altres sis actuacions restants, de les quals ja n’hi ha dues memòries valorades. «Este equip de Govern treballa perquè el Pla Edificant siga un èxit i amb el compromís d’acabar les obres», ha destacat Campillo.

Les sis actuacions aprovades es corresponen als centres educatius Ausiàs March, Ciutat Artista Faller, Bartolomé Cossio, Lluís de Santàngel, Eliseo Vidal i Castellar-l’Oliveral. Per altra banda, les sis actuacions restants que s’aprovaran en el Ple de juliol seran als centres Miquel Adlert i Noguerol, Pare Català, El Grau, Vicente Gaos, Cervantes i Rodríguez Fornos.

Abans del debat, el president de l’AMPA del CEIP Santo Ángel de la Guarda, Antonio Luis Bartual, ha demanat major concreció en la construcció del nou col·legi, que s’ubicarà al carrer de València, i ha mostrat el seu malestar davant el fet que no s’haja iniciat l’enderrocament de l’antic edifici al carrer de Sant Vicent. En eixe sentit, el regidor Desenvolupament Urbà i Vivenda, Vicent Sarrià, ha dit que s’està redactant el projecte per poder construir el nou col·legi, però que per exigències legals és necessari l’enderrocament abans de començar a edificar.

El regidor de Ciutadans Fernando Giner ha expressat el seu vot a favor d’aquesta mesura, però ha criticat «la falta de coordinació i planificació amb la Conselleria», tot i que «entenen la complexitat de renovació de les instal·lacions educatives». Per la seua banda, l’edil del Partit Popular Cristóbal Grau ha recordat l’advertència que va fer el PP davant el Pla Edificant i ha dit que «les obres no s’executaran», a més de subratllar que «hauria de ser la Conselleria l’encarregada de portar endavant aquestes intervencions».

Al respecte, el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha respost que el diàleg i la cooperació entre les diferents regidories i servicis municipals implicats s’ha produït. A més, ha criticat la política educativa del PP en els seus 24 anys de govern i ha dit dirigit a aquest partit: «els molesta que estem dignificant l’escola pública». Dins del Pla Edificant, també s’ha aprovat al Ple sol·licitar la delegació de competències de la Generalitat a favor de l’Ajuntament relativa a l’actuació de rehabilitació del CEIP Carles Salvador.

PAGAMENTS A PROVEÏDORS

Pel que fa als assumptes d’hisenda, l’edil de Ciutadans Fernando Giner ha criticat el llenguatge emprat per l’equip de Govern a l’hora de parlar dels pagaments a proveïdors. El regidor d’Hisenda Ramón Vilar li ha explicat que el Ministeri d’Hisenda ha canviat la fórmula de càlcul del període mitjà de pagament, però que tot i això «abans pagàvem abans que es vencerà el termini dels 30 dies i ara continuem amb els mateixos mètodes de pagament», que proporcionen xifres negatives en el període mitjà de pagament.

El Ple municipal ha aprovat en aquest sentit, amb els vots a favor de l’equip de Govern i l’abstenció de PP i Ciutadans, la quinta modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdits del Pressupost de 2018. A més, també s’han aprovat els reconeixements extrajudicials de crèdits i obligacions amb les votacions del Govern de la Nau, el vot en contra de Ciutadans i l’abstenció del PP.

ALTRES ASSUMPTES

A l’hemicicle també s’ha aprovat per unanimitat la declaració de València com a Ciutat pel Comerç Just, en què la regidora Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fàbregas Santana, ha valorat positivament el suport de tots els partits de l’Ajuntament i ha destacat la intenció de continuar treballant en eixa direcció. Així mateix, i també per unanimitat, el Ple municipal ha acceptat l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa Europea d’Energy Cities i iniciar el procediment per a la concessió de distincions i condecoracions per la Generalitat a membres de la Policia Local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + dos =

Informacion coronavirus
escalante