25n
25N
25N

València es prepara per a la "gran transformació sanitària de la ciutat"

El Pla d’Infraestructures Sanitàries 2021-2023 contempla, entre altres actuacions, la construcció del centre de salut de Malilla o l’ampliació i reforma del Peset

València es prepara per a la "gran transformació sanitària de la ciutat"
03/06/2021 -

Més de 658 milions d’euros és el que la Generalitat Valenciana invertirà, inicialment, per a la millora de les infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana. Així, gràcies al pla ‘Créixer +’, en només dos anys – de 2021 a 2023 – s’actuarà en la reforma i ampliació d’un total de 50 centres d’atenció primària i 22 hospitals, així com en la construcció de 6 centres d’especialitats. Una inversió sense precedents que quasi quadruplica la del període 2012-2015.

Durant la presentació d’aquest pla d’infraestructures sanitàries, tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han posat de manifest la importància de comptar amb un sistema de salut públic “robust, modern i preparat per a actuar amb solidesa en èpoques normals, però també en situacions d’emergència”. I és que si alguna cosa ha evidenciat la pandèmia de la Covid-19, que ha posat a prova la capacitat assistencial de la sanitat pública valenciana, és que les actuals infraestructures no estaven preparades per a fer front a una situació com la que estem vivint.

Per això, la Generalitat, que ja treballava en aquest objectiu abans de la pandèmia, ha llançat un pla que actuarà al llarg de tot el territori valencià, i en tots els nivells assistencials, tenint en compte els criteris d’equitat territorial en funció també del pes poblacional de cada província. En aquest sentit, el pla, que contempla obres d’ampliació o reforma en una superfície total de 351.783 metres quadrats, i permetrà sumar 1.206 llits i 48 nous quiròfans, realitzarà 34 actuacions a la província d’Alacant, amb una inversió de 224,7 milions d’euros; 22 actuacions a Castelló amb 73,3 milions; i, a València, 40 actuacions amb 340,3 milions d’euros.

I més concretament, entre les inversions previstes per a la ciutat de València, el pla ‘Créixer+’ contempla projectes tan importants com la reforma del centre de salut de Tres Forques, que ja està en marxa, el centre auxiliar del carrer Xile, o la construcció del nou centre de salut de Malilla, tan demandat pels veïns i veïnes del barri, i que començarà d’ací a poc temps.

Malilla

Protesta AVV Malilla

Així mateix, quant a les actuacions als hospitals de la ciutat es preveu l’ampliació del bloc quirúrgic i urgències, l’edifici administratiu i millores per a l’eficiència energètica de l’Hospital Arnau de Vilanova; l’ampliació de l’Hospital General de València; la reforma i ampliació de l’Hospital Doctor Peset o l’ampliació del Clínic. A més, entre les actuacions es troba també la construcció tant de l’Hospital Campanar – Ernest Lluch, com el centre d’especialitats, centre de salut i emergències d’aquest gran complex sanitari.

Espai Sanitari Campanar

Espai Sanitari Campanar

El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha qualificat aquestes actuacions com “la gran transformació en matèria de salut de la ciutat de València”. En aquest sentit, ha assenyalat que “a la ciutat li senta bé tindre a un president de la Generalitat com Ximo Puig que es creu l’estat de benestar, que es creu que la revolució de la salut és la gran revolució pendent i, sobretot, que es creu que no hi ha barris de primera i de segona, i que ho demostra amb fets, amb eixos centres de salut que tant necessiten els nostres barris”.

Actuacions a la província de València

No obstant això, no només s’han projectat actuacions a la ciutat, sinó que en els diferents municipis de la província de València també s’executaran millores en les infraestructures sanitàries:

Centres de salut

CS Puçol (ampliació)
CS Riba-roja (nova construcció)
CS Montcada (ampliació)
CS Rafelbunyol (ampliació)
CE Burjassot (reforma i ampliació)
CS Almàssera (ampliació)
CE Buñol (ampliació CSI)
CS Torrent III (nova construcció)
CSI Alaquàs (ampliació)
CS Catarroja (ampliació)
CS Montserrat (ampliació)
CS Beniparrell (nova construcció)
CS Algemesí (reforma i ampliació)
CE Sueca (ampliació)
Espai Sanitari Gandia-Roís de Corella (nova construcció)
C Salut Pública Gandia (nova construcció)
CS Oliva II-Sant Francesc (nova construcció)
CS Xàtiva II (nova construcció)
C Aux Quatretonda (nova construcció)
CS Bocairent (ampliació)

Hospitals

H Sagunt (reforma i ampliació)
H Militar (HACLE i salut mental)
H Requena (reforma i ampliació)
H de la Ribera (ampliació)
H Xàtiva (ampliació)
H Xàtiva (hospital de dia oncològic)
H d’Ontinyent (nova construcció)

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =