25n
25N
25N

Dos carrils de circulació de l'avinguda del Port es destinaran a espai per als vianants

Dels quatre carrils per a vehicles privats es passarà a dos, ampliant així les voreres i el carril bici

Dos carrils de circulació de l'avinguda del Port es destinaran a espai per als vianants
06/05/2020 -

Des de l’Ajuntament de València estan treballant, amb urgència, en la creació de més espai per als vianants per a garantir el distanciament social recomanable, augmentant la seguretat ciutadana, però també evitant que es faça un ús excessiu del vehicle privat per temor al contagi. D’aquesta manera, com ja va detallar la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, es duran a terme actuacions de conversió en zona de vianants per a guanyar més espai creant grans places o superilles.

Una actuació de recuperació d’espai públic, que s’està duent a terme a la plaça de l’Ajuntament, i que també es realitzarà en l’avinguda Pérez Galdós i Giorgeta, així com a la plaça de Sant Agustí. Però, ara, a aquestes actuacions se li suma la que està prevista per a l’avinguda del Port. Així, com ha explicat Gómez, “ja no serà una avinguda preferent per al vehicle privat, sinó que es convertirà en un gran passeig cap a la mar“.

En què consistirà aquesta actuació? La idea és destinar dos carrils de circulació com a espai per als vianants, obtenint, d’aquesta manera, set metres més de vorera i un carril bici més ample. Així, els carrils per al trànsit privat es quedaran en dos, més el carril EMT. “Amb aquesta actuació caminem cap a una ciutat més amable i verda”. I és que, ha assenyalat, “si abans de la Covid-19 recuperar espai públic era important, ara és imprescindible”.

La idea és estendre aquest projecte de conversions en zona de vianants a diferents zones de la ciutat perquè “els grans carrers de València puguen ser gaudits amb totes les garanties de seguretat per a la ciutadania”. En aquesta mateixa línia, i com ja anunciàrem en aquest diari, en Pérez Galdós i Giorgeta, s’eliminarà un carril de circulació per sentit per a ampliar les voreres, que passaran de tot just dos metres a una amplitud d’aproximadament quatre metres, i el carril bus tindrà un ample de 4,20 metres i serà compartit amb un carril bici unidireccional en cada sentit.

En el cas de Sant Agustí, s’eliminarà la dàrsena central, actualment en desús, per a guanyar un gran espai per als vianants i convertir-la en una autèntica plaça per al gaudi de la ciutadania. Aquesta actuació està més avançada, ja que ja compta amb un projecte d’actuació per a pacificar aquesta plaça ara que s’està avançant en la conversió en zona de vianants del centre de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =

bombers
CCCC
Valencia activa