25n
25N
25N

Els actes del 9 d'octubre a Puçol, una aposta per la cultura valenciana

Els actes del 9 d'octubre a Puçol, una aposta per la cultura valenciana
30/09/2019 -

El 9 d’octubre se celebra l’entrada de Jaume I a la ciutat de València i, amb el temps, el naixement del regne de València, convertit hui en la Comunitat Valenciana.

Des de l’arribada de la democràcia, les celebracions a Puçol se centren en manifestacions culturals de diferent tipus, posant l’accent en la llengua i en la cultura valencianes. Per això, entorn d’aquest dia se celebra, des de fa més de tres dècades, el lliurament dels premis Vila de Puçol, «que també van nàixer com una aposta per la promoció de la literatura i la poesia en valencià, als quals s’afig també el certamen de pintura», apunta el regidor de Cultura, José M. Esteve.

Enguany, el lliurament de premis, que se celebra en el Sindicat Agrícola el divendres 4 a les 19.30 hores, anirà acompanyat d’un concert d’Artur Àlvarez, cantautor castellonenc que es va iniciar en la música de la mà del grup Adesiara, però que a partir de 2007 actua en solitari; entre la seua obra destaca el seu últim disc, Artur Àlvarez canta a 10 poetes contemporanis (2018) entre els quals inclou a Manel Alonso, autor nascut a Puçol.

A les 12.30 hores del dimecres 9 d’octubre se celebra l’acte institucional, en la plaça Joan de Ribera, enfront de l’Ajuntament, que comptarà amb les paraules de l’alcaldessa Paz Carceller. Allí mateix s’iniciarà la cercavila de dolçaina, danses i cant d’estil pels carrers Sant Joan, passeig de la Constitució i plaça del País Valencià, on es llançarà una mascletà com a fi de les activitats del dia 9.

El colofó als actes oficials el posarà la banda del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol amb un concert a l’aire lliure el divendres 11, a les 22.30 hores, novament en la plaça Joan de Ribera, amb obres d’autors valencians com José Serrano, entre altres.

Totes les activitats programades són gratuïtes.

Programació d’actes:

Divendres, 4 octubre:

19.30 hores: Lliurament de premis Vila de Puçol (Sindicat)

20.00 hores: Concert Artur Álvarez

Dimecres, 9 octubre:

12.30 hores: Acte institucional (plaça Joan de Ribera)

13.00 hores: Cercavila de dolçaina, tabal, danses i cant d’*estil.

14.00 hores: Mascletà (plaça País Valencià)

Divendres, 11 octubre:

22.30 hores: Concert del CMI Santa Cecília (plaça Joan de Ribera).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =