25n
25N
25N

Ple en els actes commemoratius del Nou d'Octubre de Paterna

Ple en els actes commemoratius del Nou d'Octubre de Paterna
10/10/2019 -

L’Ajuntament de Paterna ha commemorat el Nou d’Octubre amb un ampli programa d’actes en els quals han participat centenars de veïns i veïnes de la localitat.

El Gran Teatre va acollir en la vespra a la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, l’acte institucional de lliurament de les insígnies del 9 d’octubre, en el qual Alcalde, acompanyant de part de membres de la corporació municipal i representants de les diferents entitats culturals i festives del municipi, van voler reconéixer la labor de diferents personalitats de Paterna.

Enguany les insígnies van recaure en l’empresa familiar “Andreu Barberá”, l’escultor Nassio Bayarri i l’entitat esportiva València C.F, representat pel seu president Anil Murthy, que va ser l’encarregat de recollir la insígnia d’or. A més, l’escriptor Alejandro Llabata, va ser reconegut amb el Premi al Mèrit Lingüístic.

Durant la gala l’Alcalde, Juan Antonio Sagredo, a més de mostrar el seu respecte i admiració als premiats, va aprofitar per a reivindicar tan assenyalada data “un dia que ens identifica i uneix com a poble, i que enforteix els nostres senyals d’identitat”.

A més, el primer edil també va voler subratllar l’orgull de viure en una ciutat com a Patern “bressol del foc, de la pólvora i de la “millor Cordà del món”, terra d’acolliment, convivència i germanor”.

Després del lliurament d’insígnies, al voltant de mig miler de veïns i veïnes van gaudir d’una Cordà especial en el cohetòdrom en la qual participe l’Alcalde juntament amb més de mig centenar de tiradors i tiradores.

Finalment, durant el matí del 9 d’Octubre els paterners i paterneres van gaudir de la Processó Cívica i l’ofrena floral en memòria de Jaume I.

Finalitzada la processó, a les portes de la casa consistorial, va tindre lloc una sentida ofrena a la memòria de Jaume I que va concloure amb un castell de focs artificials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =