25n
25N
25N

La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el 50 aniversari de l'arribada de l'Apol·lo 11 a la Lluna

La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el 50 aniversari de l'arribada de l'Apol·lo 11 a la Lluna
14/07/2019 -

La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma aquesta setmana a la celebració del 50 aniversari de l’arribada de l’Apol·lo 11 a la Lluna destacant continguts relacionats amb el nostre satèl·lit natural. Així, l’Auditori Santiago Grisolía acollirà la conferència ‘El primer home en la lluna: anecdotari d’un participant espanyol‘, impartida per l’enginyer José Manuel Grandela el dimarts 16 de juliol, a partir de les 19.30 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. L’accés és lliure prèvia inscripció a consultar ací.

José Manuel Grandela va participar fa 50 anys en el programa Apol·lo des de l’estació que la NASA va instal·lar en Fresnedillas de la Oliva. Amb només 23 anys va ser testimoni directe de la històrica frase “Houston, ací base tranquil·litat. L’àguila ha aterrat”, que va pronunciar Neil Armstrong quan l’Apol·lo 11 va arribar a la Lluna, i és un dels divulgadors de referència en exploració espacial.

Escenaris lunars

Al carrer menor del Museu, de lliure accés, hi ha una instal·lació audiovisual que recrea una televisió dels anys 60, en l’interior dels quals es projecten imatges de l’arribada de la missió Apol·lo 11 a la lluna el 20 de juliol de 1969. El públic pot situar-se dins per a ser fotografiat des de l’exterior i simular que està en la televisió juntament amb els astronautes.

També en l’exposició ‘Gravetat Zero’, en la zona exterior, hi ha un escenari de la superfície de la Lluna i l’arribada de les primeres missions tripulades.

Viatge a la Lluna

L’Hemisfèric també s’ha sumat aquest estiu a la celebració del 50 aniversari de l’arribada a la Lluna amb la pel·lícula IMAX ‘Apol·lo 11. Primers passos’, que inclou imatges originals mai vistes de la històrica missió espacial duta a terme el juliol de 1969. La projecció combina material conegut amb imatges oposades en un magatzem dels Arxius Nacionals i que han sigut digitalitzades per primera vegada.

També el planetari en directe ‘Les Nocturnes d’estiu’, que se celebra el dissabte 20 de juliol a les 22.00 hores, tindrà una referència especial en coincidir amb l’efemèride. Encara que el nostre satèl·lit no és protagonista directe d’aquest planetari, en ‘Les Nocturnes’ el públic coneix algunes de les llunes de Saturn.

Tocar la Lluna al Jardí d’Astronomia

Al Jardí d’Astronomia, situat en l’Umbracle, hi ha dos mòduls interactius, ‘Rellotge de Lluna’ i ‘Lluna’, maqueta de la Lluna on es poden veure i tocar els accidents topogràfics del satèl·lit. ‘Rellotge de Lluna’ mostra com podem usar la Lluna per a saber l’hora, ja que a vegades és visible durant el dia: quan està pròxima a la fase de Lluna nova, ix al matí i es posa al final del dia, mentre que quan està prop de la fase de Lluna plena, ix al capvespre i es posa a l’alba.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + tretze =