25n
25N
25N

Activitats per al Dia Internacional de la Ciutat Educadora

iStock.com/RomanBabakin

Activitats per al Dia Internacional de la Ciutat Educadora
15/11/2019 -

L’Ajuntament de València prepara activitats diverses destinades a tota la ciutadania amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que se celebra el 30 de novembre. Des del 24 al 30 de novembre, els valencians i les valencianes gaudiran de concerts, rutes interpretatives per la ciutat, tallers de videocreació, tallers de coaching i d’alfabetització informàtica, i activitats esportives per als més petits i petites, entre altres.

La iniciativa, fomentada per l’Ajuntament i la Regidoria d’Educació, persegueix que la ciutadania “faça valdre la ciutat que volem: inclusiva, igualitària, participativa i defensora de l’educació permanent, formal i no formal, com a mitjà per a crear una ciutadania crítica, activa i solidària”. Una proposta en la qual han col·laborat la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, l’AMPA de diversos centres educatius, la Fundació Esportiva Municipal, la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, i l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, entre altres.

L’homenatge al Dia Internacional de la Ciutat Educadora s’iniciarà el diumenge 24 de novembre amb el festival “Igual-ment Fest”, en el qual “se celebra la igualtat de gènere des d’una visió positiva, artística i social”. En la plaça de l’Ajuntament, d’11.00 a 14.00 hores, tindran lloc diverses actuacions musicals i tallers a més d’una fira d’entitats i associacions que treballen per la igualtat de gènere i la prevenció de la violència.

Els concerts a càrrec de Dani Miquel seran una de les activitats destacades, així com un taller de coaching laboral per a “dones desocupades, emprenedoria, millora d’ocupació i desenvolupament de carrera” i un altre anomenat “Training View”, en el qual se simularà una situació real d’entrevista de treball. Així mateix, sobresurten altres com els recorreguts per la ciutat amb perspectiva de gènere o el que es visitaran punts significatius i edificis emblemàtics de la ciutat relacionats amb València durant la República.

Una de les accions més ressenyables serà un taller de videocreació en el qual es visionaran curtmetratges de sensibilització per a “promoure el coneixement sobre la situació de millors i joves immigrants sense família”, tots ells creats pels i les alumnes del Centre Juan Comenius. D’igual forma, el plenari de xiquets i xiquetes presidit per l’alcalde de València, Joan Ribó, en el qual “viuran l’experiència de la democràcia participativa”; o un taller d’alfabetització informàtica per als aturats i les aturades.

El dissabte 30 de novembre, la iniciativa arribarà a la seua fi amb els més joves com a protagonistes. En el Passeig de l’Albereda, a les 10.00 hores, se celebrarà una miniolimpíada que pertany al programa de “Jocs Esportius Municipals de la ciutat de València” dirigida als xiquets i les xiquetes d’educació infantil i primària. Una mica més tard, de 12.00 a 13.00 hores, en el Pont de Montolivet els i les alumnes fins a 13 anys participaran en una minimarató.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 2 =