25n
25N
25N

València s'ompli d'activitats gratuïtes per a celebrar el Dia Mundial del Turisme

València homenajerá al turisme amb diverses rutes turístiques, un flashmob i entrades gratuïtes als museus i monuments de la ciutat

València s'ompli d'activitats gratuïtes per a celebrar el Dia Mundial del Turisme
27/09/2019 -

Hui celebrem el Dia Mundial del Turisme, és a dir, aqueix conjunt d’activitats que realitzen les persones durant els seus viatges i estades en llocs diferents del seu entorn habitual durant un període de temps inferior a un any, amb finalitats d’oci, negocis o uns altres. El turisme, per tant, serveix com a eina per al desenvolupament social i econòmic, així com a donar visibilitat al nostre patrimoni i la nostra cultura, repercutint positivament a la nostra urbs. Les altes cotes de turisme, encara que també tenen els seus inconvenients, fan que, al cap i a l’últim, una ciutat guanye en riquesa i en cosmopolitisme.

VALÈNCIA HOMENATJA EL TURISME AMB RUTES TURÍSTIQUES GRATUÏTES

Per a aquest dia tan especial, València ofereix diferents activitats gratuïtes que celebraran i homenatjaran el turisme, aqueixa activitat tan necessària per a l’economia de la nostra ciutat. D’una banda, de la mà de l’Associació de Guies Oficials de la Comunitat Valenciana, es realitzaran unes visites guiades gratuïtes amb l’objectiu d’acostar el nostre llegat cultural tant als qui resideixen a València com als qui ens visiten uns dies.

Així doncs, estan previstes 4 tipus de rutes diferents: la primera d’elles, que es desenvoluparà en el centre històric, recorrerà el patrimoni situat entre la plaça de l’Ajuntament i la plaça de la Verge, passant per la Llotja, el Mercat Central o el Palau de la Generalitat, entre altres. També es proposa una Ruta d’Artesans, que presentarà el patrimoni relacionat amb la seda i els seus oficis més tradicionals, la indústria a València i la Ruta de la Seda.

Altres rutes que es realitzaran seran la de la Ceràmica o la de l’Arquitectura. Totes elles comptaran amb un total de 270 places en horari de demà o vesprada. A més, per a incrementar la visibilitat de les activitats d’aquesta jornada, es proposen utilitzar 3 etiquetes a l’hora de compartir l’experiència en xarxes socials: #DMT2019, #VisitValència i #WTD2019.

EL DIA DEL TURISME EN LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

dia-mundial-turismo

En la plaça de l’Ajuntament, s’instal·larà un Cinemagraph -xicotet estudi de fotografia- on turistes i residents podran fotografiar-se i realitzar vídeos de 3 segons en diferents escenaris de la ciutat, com les Torres de Serrans, la Llotja, Sant Nicolás o l’Albufera. Els usuaris podran emportar-se impresa la foto, encara que rebran la versió digital per e-mail perquè la compartisquen en les seues xarxes socials.

Així mateix, a les 18.00 h s’ha organitzat un flashmob, ball “espontani” en el qual pot participar qualsevol interessat, bé siguen residents o turistes. L’objectiu és donar visibilitat al turisme a València d’una forma diferent, viral, pròxima i espontània. Qui ho desitge pot assajar el ball amb el tutorial publicat en www.visitvalencia.com. Per a completar les activitats de la plaça de l’Ajuntament s’han previst degustacions gratuïtes d’orxata, balls regionals amb música de dolçaina i tabalet.

ENTRADA GRATUÏTA Als MUSEUS I MONUMENTS DE LA CIUTAT

D’altra banda, a més de les rutes guiades i de les activitats que se celebraran en la Plaça de l’Ajuntament, el Dia Mundial del Turisme també ens oferirà l’oportunitat d’accedir de forma gratuïta a una gran part dels museus i monuments de la ciutat, així com la Llotja, el Museu de l’Arròs, el Museu de Ciències Naturals, el Museu Faller, les Torres de Quart i de Serrans o l’Almoina, entre molts altres.

EL TURISME A VALÈNCIA

La ciutat de València va registrar l’any passat 4,9 milions de pernoctacions, amb un augment del 7,5% de les pernoctacions de turistes estrangers. Seguint la mateixa línia, València continua consolidant-se com a destinació turística amb xifres que van superar l’any passat els dos milions de visitants (2.064.094), un 2,8% més que l’any anterior i un 10% més en relació als 1,8 milions de viatgers de 2015.

Encara que València millora en rendibilitat, ocupació i augment de turistes estrangers, la ciutat encara no ha aconseguit els objectius fixats en el pla estratègic del turisme per a 2020 ni els percentatges de turisme internacional que tenen altres destinacions com Barcelona amb una proporció del 80% de turistes estrangers i el 20% nacionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =