25n
25N
25N

Literatura i teatre tanquen les activitats pel Dia de la Dona a Paiporta

Literatura i teatre tanquen les activitats pel Dia de la Dona a Paiporta
10/03/2017 -

Les activitats amb motiu del Dia de la Dona a Paiporta, promogudes per la regidoria d’Igualtat amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, acaben aquest divendres (20.00 hores) amb el lliurament dels premis Carolina Planells de narrativa curta contra la violència de gènere i l’actuació posterior de Versonautas, i aquest dissabte (19.00 hores), amb l’obra de teatre ‘Bolso’, de Rosana Mira. Dins d’aquesta celebració del Dia de la Dona, dijous, la investigadora Cristina Escrivà va presentar un avanç del seu treball d’investigació de la relació entre la lexicògrafa i bibliotecària Maria Moliner Ruiz i Paiporta impulsat per l’Ajuntament.

Segons les indagacions d’Escrivà, Moliner va dirigir la residència femenina d’estudiants, que en temps de la II República Espanyola es va traslladar a Paiporta. Per aquesta institució passaren joves filles de la burgesia republicana, i altres de classe treballadora que hi accediren a través de beques. La relació entre la institució i Paiporta fou molt estreta i fruit d’ella es va decidir en 2016 posar-li el nom de Maria Moliner a la Biblioteca Pública Municipal.

Quant a la novena edició del Premi Carolina Planells, recolliran els seus guardons en l’acte de l’Auditori Municipal el sevillà José Quesada, amb l’obra ‘La estirpe Bocanegra’, i la lleidatana Etna Miró, amb ‘¿Verdad, mamá?’, en categoria juvenil. Els poemes i la música de Versonautas tancaran l’acte.

Per últim, Rosana Mira oferirà aquest dissabte a les 19.00 hores a l’Auditori Municipal ‘Bolso’, històries tretes de la realitat i la vida quotidiana de dones, mares, iaies, ties, basat en fets i dites reals, històries que es porten en la motxilla i la bossa de mà. Dones que no deixen de somiar en un joc que planteja dubtes essencials de l’actualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 2 =

museo prehistoria