25n
25N
25N

Les activitats de l'Indult del Foc complementaran l'Exposició del Ninot

Les activitats de l'Indult del Foc complementaran l'Exposició del Ninot
01/02/2019 -

La Regidoria de Cultura Festiva ha preparat tot un seguit d’activitats per complementar l’Exposició del Ninot, que l’alcalde de València, Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, i les Falleres Majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal junt amb representants del Gremi d’Artistes Fallers, inauguraran aquesta vesprada (19 hores. Museu de les Ciències). Baix el lema ‘L’indult del foc’, per quart any consecutiu i amb la col·laboració de JCF, el Museu Faller una agenda d’activitats per ajudar a la difusió del patrimoni cultural de les Falles en els diferents vessants.

Joan Ribó ha destacat la simbiosi entre una de les cites del calendari faller més esperades, com l’Exposició del Ninot, i el Museu Faller, l’oficialitat del qual ha sigut homologada durant aquest mandat. “L’Exposició del Ninot i el Museu Faller són dues ferramentes per a un mateix objectiu, la promoció de les Falles i el seu patrimoni. Ho estem aconseguint connectant una exposició que torna a exhibir-se en un recinte a l’altura del que mereixen els artistes amb un Museu Faller que no deixa de batre rècords de visites després de la seua dignificació, homologació i promoció”, ha explicat, en referència a les 120.913 persones que varen recórrer les seues instal·lacions l’any passat, amb una intensitat major durant les setmanes prèvies a la setmana fallera, quan sols per l’Exposició del Ninot ja varen passar més de 95.000 persones registrant així també els seus millors registres històrics.

Tal com ha afegit Fuset, “enguany, novament, l’adquisició de l’entrada per contemplar l’Exposició del Ninot permetrà l’accés gratuït al Museu Faller, generant un flux de visites entre dos enclavaments que estan molt a prop. Els visitants podran gaudir per quart any consecutiu de l’Indult del Foc, el conjunt d’activitats complementàries que s’hi organitzen, com ara el cicle de cinema ‘Falles de Cel·luloide’, que enguany porta el lema ‘Els nous imaginaris de les Falles’ i que abordarà l’aportació del cine a l’obertura de la festa fallera a nous espais i imaginaris de creativitat i innovació”.

Així, la inauguració d’aquest cicle serà dilluns 18 de febrer amb presència de directors i guionistes dels films (‘I’m burning’ (2018), d’Andreu Signes, i ‘Freak freak show. Història d’una falla’ (2009), de Pascual Ibáñez). A partir de dimarts, dia 19, es projectaran cada dia a les 18 i a les 20 hores al recinte de l’Exposició del Ninot, al costat de la zona de la botiga.

A més, demà dissabte a les 12 del migdia hi haurà a l’auditori Santiago Grisolía la taula redona ‘Segrelles: 90 anys del primer cartell de Falles’, amb la intervenció de Xavi Calvo, dissenyador gràfic cofundador de l’Estudio Menta; Iván Esbrí, de l’Associació d’Estudis Fallers; Fernando Tormo, director de la Casa Museu Segrelles d’Albaida, i Manuel Muñoz, historiador de l’art i expert en falles i creativitat.

També hi ha programades visites guiades els dies:

– 19 de febrer (18h. Exposició del Ninot): pels ninots amb representacions de la infantesa de l’Exposició del Ninot Infantil, a càrrec de personal tècnic del Museu Faller.
– 21 febrer (18h. Museu Faller): per l’exposició ‘En peu de festa. Cartells de falles del Museu Faller de València’, a càrrec d’Iván Esbrí, comissari de l’exposició.
– 28 de febrer (18h. Exposició del Ninot): pels ninots de caricatura de l’exposició, a càrrec d’Enric Cuenca, gestor cultural de la Regidoria de Cultura Festiva.
– 5 de març (18h. Exposició del Ninot): pels ninots de retrat de la mostra, a càrrec d’Adrián García Payá (tècnic del Museu Faller).
– 7 març (18h. Exposició del Ninot): pels ninots de representacions femenines de l’exposició, a càrrec de Judith Martínez Mayor (tècnica del Museu Faller).

“Amb totes aquestes activitats complementàries projectem , també durant l’Exposició del Ninot, el gran treball de protecció, conservació i difusió del patrimoni cultural faller que realitza el Museu Faller i ho fem en una Exposició del Ninot, origen de la col·lecció de ninots indultats del Museu recuperant el sentit primigeni d’aquesta iniciativa impulsada per l’artista faller, Regino Mas”, ha destacat Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − quatre =