25n
25N
25N

València celebrarà el 25N amb tallers i exposicions per a totes les edats

Les diferents regidories han preparat diverses activitats dirigides a combatre la violència masclista

València celebrarà el 25N amb tallers i exposicions per a totes les edats
20/11/2019 -

S’acosta el Dia Internacional per a Combatre la Violència de Gènere, i des de l’Ajuntament de València han preparat una sèrie d’activitats durant aquests dies per a commemorar el 25N. Enguany, la campanya i els actes van dirigits a un públic més jove, com ha explicat aquest matí la Regidora d’Igualtat, Lucía Beamud.

Les activitats arrancaran dissabte que ve 24 de novembre, amb la celebració de l’IgualMent Fest 2019. Es tracta d’un festival que tindrà lloc en la Plaça de l’Ajuntament d’11 a 14 hores, amb actuacions musicals i performances. El festival celebrarà la igualtat de gènere, tractant el tema des d’un punt de vista positiu i social. Comptarà amb la presentadora Amàlia Garrigós, i les actuacions dels grups Lesbianbanda, L’altra, Skankin Sisters and Friends i Sandra Bernardo. Les dues performances teatrals seran “Ser o no ser dona, aqueixa és la qüestió”, a les 11.45 i “Domines, Chonis i Pricesas”, a les 12.45 hores.

Programació del 25N 2019

El diumenge se celebra el dia Contra la Violència de Gènere, en la qual les diferents regidories de l’ajuntament han programat activitats, com a tallers, actuacions teatrals i musicals o exposicions, amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania en l’eliminació de les violències masclistes. El públic jove serà el gran target d’enguany, pel fet que cada vegada els comportaments masclistes comencen des d’una edat més primerenca, i és necessari que se sàpia detectar i actuar a temps.

En primer lloc, la regidoria d’Acció Cultural ha arrancat una campanya a les biblioteques municipals, que s’allargarà fins al 30 de novembre. S’han establit punts d’interés en totes les biblioteques en matèria d’igualtat i, especialment, de violència de gènere.

Per part seua, la Regidoria de Cooperació al desenvolupament i migració ha preparat un taller d’apoderament per a dones. Tindrà lloc el pròxim 22 de novembre a les 17.30 hores en l’Associació Rumiñahui. L’acte està dirigit a totes les dones que es troben en una situació vulnerable, en un espai segur de diàleg.

La Regidoria de Joventut realitzarà diferents activitats per a detectar la violència de gènere i de sensibilització. Seran els dies 25, 26 i 29 de novembre en els Centres Municipals de Joventut de Patraix i Natzaret.

Finalment, el Museu Faller de València, a través de la regidoria de Cultura Festiva, realitza una visita guiada per la col·lecció de ninots indultats, amb l’objectiu de detectar possibles desigualtats de gènere i violència masclista. Hi haurà dues visites el dia 26, a les 11 i a les 17 hores, amb una durada d’una hora cadascuna.

La campanya per al 25N d’enguany, pretén transmetre visualment una imatge forta i potent, però alhora sent optimista. Totes les activitats tenen entrada lliure i van dirigides a la població en general, especialment els joves.

IV Marxa contra la violència de gènere

Per a sensibilitzar i conscienciar a la població durant aquest tema, diumenge que ve 8 de desembre, es realitzarà la IV Marxa Contra la Violència de Gènere. En aquest cas, no serà una carrera competitiva, sinó un dia en què la població es plante i diga no a la violència masclista.

La marxa arrancarà a les 10 hores, però des de les 10.30 fins a les 12.30 es realitzaran diferents activitats, com a tallers infantils, exhibicions esportives o classes de Fitness llatí.

Però no únicament es tracta de fer una campanya efímera durant aquests dies, sinó tractar de conscienciar a la població amb diferents actes al llarg de l’any. Com ha expressat la regidora Beamud, la “igualtat sempre està en la nostra agenda política“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 3 =