25n
25N
25N

'EMT a l'Escola' portarà a 600 alumnes a l'horta per a "descobrir el seu valor"

L’objectiu és que els més joves coneguen la importància de protegir la nostra horta

E.P.

'EMT a l'Escola' portarà a 600 alumnes a l'horta per a "descobrir el seu valor"
17/11/2019 -

La iniciativa ‘EMT a l’Escola’ inicia l’activitat ‘Ruta per l’horta’, dirigida a escolars de Primària, que permetrà a prop de 600 alumnes i alumnes “descobrir l’horta valenciana” i la “necessitat de respectar el medi ambient consumint productes de temporada i utilitzant el transport públic”.

Un total de 40 alumnes i alumnes de tercer i quart de Primària participen en la primera activitat realitzada en l’horta de Castellar-l’Oliveral, on descobriran “d’una manera divertida” els “beneficis que aporta un sistema alimentari just i sostenible per a la salut de les persones i per a tot el planeta”, ha indicat el consistori en un comunicat.

Durant l’excursió, l’alumnat coneix l’autobús roig de l’EMT i els avantatges d’utilitzar aquest transport i altres mitjans de transport públic per a “garantir una mobilitat sostenible, segura i responsable amb el nostre planeta”.

Després de recórrer l’horta, l’alumnat també participa en tallers on els monitors i monitores els expliquen “quins són els aliments de proximitat i temporada” i la “necessitat de fomentar el seu consum, tant a casa com en els menjadors escolars”.

Així, aprenen que “consumint aquest tipus de productes estan cuidant l’horta, el pulmó verd de la ciutat, i alhora donant suport a l’economia local i al treball dels agricultors i agricultores de la zona”.

‘Ruta per l’horta’ és una nova activitat incorporada aquest curs en el projecte educatiu de ‘EMT a l’Escola’, un programa gratuït dirigit als centres educatius amb l’objectiu de “conscienciar de la importància de fomentar la mobilitat sostenible i l’ús del transport públic”.

Fins el mes vinent de juny, un total de 16 col·legis diferents participaran en aquesta activitat, que compta amb la col·laboració del Consell Agrari Municipal, CERAI, Justícia Alimentària, L’Observatori Ciutadà de l’Horta i l’Associació de veïns i veïnes de Castellar-l’Oliveral.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat que “els xiquets i les xiquetes són el futur de la ciutat” i per això “és molt important explicar-los el valor de la terra i la necessitat de cuidar-la i protegir-la a través de l’alimentació”.

“Volem que els més xicotets sàpien com poden fer que el nostre planeta siga sostenible i, per a això, és necessari fomentar l’ús del transport públic entre els més xicotets”, ha afegit.

Segons les últimes xifres recollides per l’EMT, cada vegada més xiquets i xiquetes viatgen amb autobús públic, i en el que va d’any el nombre de passatgers del títol infantil de l’EMT ha augmentat un 6,3 per cent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

caixaontinyent
ruta massamagrell