25n
25N
25N

Acord històric per a reduir la temporalitat en el Sector Públic Instrumental valencià

Acord històric per a reduir la temporalitat en el Sector Públic Instrumental valencià
11/12/2017 -

El Consell convocarà totes les places del Sector Públic Instrumental de la Generalitat que permeta la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat, i esgotarà així les possibilitats legals i administratives de la norma estatal amb l’objectiu de reduir al mínim possible la temporalitat i aconseguir així l’estabilitat laboral, segons l’acord adoptat aquesta vesprada en la Comissió de Diàleg Social. Aquest òrgan de consulta, debat i participació es va constituir en l’estiu de 2016 per a tractar les qüestions que afecten el personal del conjunt dels ens del sector públic valencià i reuneix a representants del Consell i dels sindicats.

És la primera vegada que representants del Consell i dels sindicats pacten i rubriquen un acord per a reduir la temporalitat en el Sector Públic Instrumental de la Generalitat. “Aquest Govern aposta per l’estabilitat laboral i no per la generació d’ocupació precària i opac, com feien els governs anteriors”, ha asseverat la presidenta de la Comissió del Diàleg Social i secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira.

La taxa de reposició permet convocar al voltant de 200 places

Conforme a la decisió adoptada, en primer lloc es convocaran totes les places que permet la taxa de reposició atenent al fixat en la Llei de Pressupostos de l’Estat, que estableix un percentatge de reposició diferent segons la naturalesa jurídica que tinga cada entitat i els sectors en els quals operen.

Atenent les dades treballades en la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental, el nombre de places del sector públic valencià que eixiran convocades a partir d’aquesta taxa de reposició serà del voltant de 200.

A més, i amb l’objectiu de poder reduir l’actual taxa de temporalitat del sector públic instrumental valencià, es convocarà la totalitat de les places que permeta la Llei de Pressupostos de l’Estat, amb caràcter excepcional i durant els pròxims 3 anys.

Així mateix, es convocaran les places del personal amb contracte indefinit no fix, condició que van adquirir algunes persones per la via d’una sentència judicial. La secretària autonòmica ha explicat que “hem acordat depurar les dades de totes les entitats en un període de dos mesos perquè cada entitat present, basant-se en la llei, el nombre de llocs de treball que podran convocar”.

Grup de treball per al seguiment de processos

En la reunió de la Comissió del Diàleg Social del Sector Públic Instrumental celebrada avui s’ha aprovat la constitució d’un grup de treball tècnic que s’encarregarà de realitzar un seguiment de la bona marxa de tot el procés i de les convocatòries de 2018.

“La labor que desenvoluparà aquest grup de treball serà essencial perquè ens permetrà prendre les decisions més adequades per al millor funcionament dels ens que conformen el sector públic, amb la mirada posada en l’estabilitat de l’ocupació”, ha destacat María José Mira.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − set =

bombers
bombers