25n
Orgull
Orgull

Els esdeveniments adversos notificats després de l'administració de les vacunes COVID-19 disminueixen a un 0,25%

S’han registrat 42.776 rebutjos, és a dir, un 1,25% sobre el total de dosis administrades

Els esdeveniments adversos notificats després de l'administració de les vacunes COVID-19 disminueixen a un 0,25%
15/06/2021 -

La taxa de notificació d’esdeveniments adversos de les vacunes COVID-19 que han sigut notificades a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha disminuït més de la meitat des de fa dos mesos. De fet, actualment la taxa de notificació d’esdeveniments adversos en la Comunitat Valenciana és d’un 0,25%. Durant el mes d’abril, la taxa se situava en 0,57%.

El 78% dels esdeveniments adversos han sigut comunicades a través del Sistema d’Informació Vacunal (SIV) i un 22% s’han notificat a través de la pàgina web www.notificaram.es del Sistema Espanyol de Farmacovigilància de Medicaments d’Ús Humà (SEFV-H).

Segons la mena de vacuna enfront del coronavirus, la taxa d’esdeveniments adversos varia. La vacuna Cominarty (Pfizer-BioNTech) presenta actualment una taxa de notificació d’esdeveniments adversos del 0,2%.

La vacuna Vaxzevria (AstraZeneca) registra una taxa de notificació del 0,38%, la vacuna Moderna té una taxa de 0,47% i la vacuna de Janssen 0,05% casos de notificacions d’esdeveniments adversos.

Les principals reaccions adverses que s’han notificat són dolor en la zona d’injecció, febre, cefalea, marejos, nàusees o diarrea. Totes aquestes reaccions vénen reflectides en el prospecte de les vacunes.

Cal assenyalar que durant el procés de vacunació hi ha estipulat un temps de 15 minuts d’observació després de la burxada de la vacuna, de manera que el pacient ha d’esperar aqueix temps prudencial per si es produeix alguna de les reaccions adverses.

Rebuig de la vacuna contra el coronavirus

Respecte del total de vacunes administrades en la Comunitat Valenciana, 3,4 milions de dosis, s’han registrat 42.776 rebutjos, és a dir, un 1,25% sobre el total de dosis administrades.

D’aqueixos rebutjos, més de 1.200 es deu a tindre contraindicada la vacuna per al·lèrgia a algun dels seus components (0,04% sobre els més de 3 milions de dosis administrades), més de 39.000 es deu a persones que han rebutjat la vacuna (un 1,16% sobre el total) i els 2.000 restants es deu al fet que han passat la COVID-19 i no es recomanava la vacuna en aqueix moment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + deu =