caixa popular

Ribó: 'El nostre objectiu és que totes les persones que vullguen puguen acompanyar a la Senyera'

Ribó: 'El nostre objectiu és que totes les persones que vullguen puguen acompanyar a la Senyera'
29/09/2017 -

L’alcalde ha presidit aquest matí la reunió de la Junta Local de Seguretat, de cara a la celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, davall la premissa de “garantir la seguretat i la convivència”. Tal com ha afirmat l’alcalde, Joan Ribó, al terme de la sessió, “l’objectiu final és que totes aquelles persones que vulguen eixir a manifestar-se, a acompanyar a la Senyera, puguen fer-ho amb total llibertat i seguretat: que els valencians ens unim al voltant de la nostra Senyera”.

La reunió, que ha comptat també amb la presència del delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha abordat de manera monogràfica l’assumpte de la seguretat dels grans actes en la ciutat, especialment de cara al pròxim 9 d’Octubre, però també amb la mirada posada en les Falles 2018, “que cal tractar amb més de temps perquè exigeix una programació més complexa”, en paraules de l’alcalde.

Per al 9 d’Octubre, Ribó ha demanat a la Delegació del Govern que hi haja, “com a mínim, el mateix nivell de seguretat d’altres anys”, especialment davant de les circumstàncies concretes de les dates d’enguany. De fet, l’alcalde ha subratllat que el més important de la commemoració del dia gran del poble valencià és que “la tranquil·litat i convivència acompanyen tots els actes programats”.

Pel que fa a les Falles 2018, el primer edil ha recordat que l’obligació de les administracions públiques és preparar a la ciutat davant del previsible increment de visitants que es registra en aquest període, “com ja vam veure l’any passat”. “En aquests moments estem en la fase d’anàlisi i estudi –ha explicat l’alcalde- però sí que podem avançar que augmentarem tots els sistemes d’evacuació i entrada i eixida d’ambulàncies i elements d’assistència i seguretat, sobretot en els moments fonamentals d’acumulació de persones com, per exemple, en les mascletades.

En pareguts termes s’ha expressat el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, que ha recordat que el 9 d’Octubre és un dia de festa i de celebració “i estem segurs que hi haurà civisme i que la societat valenciana donarà un exemple, com fa sempre, de convivència i enteniment”.

El dispositiu de seguretat del 9 d’Octubre inclourà presència policial (tant del cos Nacional com de la Policia Local i Bombers i Protecció Civil), i el recorregut estarà acotat amb tanques, vehicles policials creuats i altres mesures de protecció física i mesures passives de seguretat.

La reunió de la Junta Local de Seguretat ha comptat també amb la participació de la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, així com de representants de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, la Comandància de la Guàrdia Civil, la Comissaria Provincial de València, la Policia Local de València i el Servici de Bombers, Prevenció, Intervenció en Emergències i Protecció Civil.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 11 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris