caixa popular

El comité avaluador ACES destaca la professionalitat de la candidatura de Paterna Ciutat Europea de l'Esport

El comité avaluador ACES destaca la professionalitat de la candidatura de Paterna Ciutat Europea de l'Esport
28/06/2017 -

El comité avaluador de la Federació de capitals i ciutats europees de l’esport, ACES Europe, ha conclòs aquest matí la visita a Paterna per a valorar la seua candidatura a Ciutat Europea de l’Esport.

Durant tres dies, els membres del jurat han pogut visitar les diferents instal·lacions esportives i conéixer de primera mà les activitats que l’Ajuntament, junt amb entitats i clubs, ofereix als ciutadans.

En la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí en el Gran Teatre, l’alcalde, Juan Antonio Sagredo, acompanyat per diferents membres de la corporació municipal, ha agraït la implicació tant de servicis esportius municipals, com de la ciutadania en la defensa de la candidatura.

A més, l’alcalde ha aprofitat per a assenyalar el seu compromís d’augmentar en un 10% la partida pressupostària destinada a esports en cas de resultar guanyadors de manera que “repercuta en l’augment de tots els indicadors esportius, augmentant no sols la inversió en instal·lacions, sinó també el nombre d’usuaris, així com l’oferta d’activitats”.

Per la seua banda, el president de la Federació ACES Europe, Gian Francesco Lupattelli, ha reconegut la professionalitat de la candidatura “que la converteix en un sòlid aspirant a ciutat europea amb una candidatura d’un altíssim nivell”.

També, el secretari general d’ACES Europe, Hugo Alonso, ha volgut destacar la importància de l’aposta que l’Ajuntament de Paterna està fent dels servicis públics esportius, “invertint a millorar les instal·lacions i oferint un programa d’activitats esportives de qualitat a la ciutadania”.
L’elecció de les ciutats guanyadores tindrà lloc a finals de setembre i en ella participen, a més de Paterna, els municipis de Talavera de la Reina, Guadalajara, Antequera, Sant Cugat del Vallés i Santa Lucía de Tirajana de les que només quatre rebran la distinció de Ciutat Europea de l’Esport en el 2018.

Campillo ha recordat que 2016 va ser el primer any en l’última dècada en què no va haver-hi cap incendi al Saler –”i esperem que enguany tampoc n’hi haja”- i ha destacat igualment “que aquest és el segon any en què l’Ajuntament compta amb un voluntariat ambiental, fruit de la col·laboració amb la Creu Roja. L’any passat va ser el primer en la història que hi hagué un voluntariat ambiental amb més de 400 voluntaris durant tot l’estiu, que els caps de setmana van recórrer el bosc per a informar els usuaris sobre bones pràctiques ambientals per a evitar incendis.” El regidor ha qualificat d'”exitosa” l’experiència. “Per açò, enguany hem pujat a 432 el nombre de voluntaris, que estaran durant els caps de setmana dels mesos de juliol, agost i meitat de setembre informant la ciutadania sobre el risc d’incendi, sobre neteja i sobre bones pràctiques en una zona natural molt important que cal respectar al màxim”.

Una altra de les actuacions d’aquest pla integral té com a protagonistes els veïns. “Hem fet un pla específic de poda al voltant dels edificis que ha tingut una molt bona acollida entre els veïns, que han vist ateses les seues reivindicacions històriques i que han de ser molt conscients que viuen en un entorn privilegiat i açò té unes conseqüències, com, per exemple, fer els seus propis plans d’autoprotecció”. Campillo s’ha referit als cursos específics de formació que rebran i sufragarà l’Ajuntament, “en els quals se’ls donarà també alguns consells, com, per exemple, que si van a la platja, han de deixar les finestres tancades i abaixar les persianes, perquè, en cas d’incendi, una persiana és un factor de protecció de la teua vivenda”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats