25n
25N
25N

L' ACCO crearà un observatori industrial i un ‘hub’ d'empreses que dinamitzen l'activitat econòmica a la comarca

El projecte ha suposat la contractació de 13 persones i pretén continuar amb les accions implementades en el programa anterior per a la consolidació de l’Agència de Desenvolupament Socioeconòmic de l’Horta Sud.

L' ACCO crearà un observatori industrial i un ‘hub’ d'empreses que dinamitzen l'activitat econòmica a la comarca
05/03/2020 -

L’Acord Comarcal per a la Creació d’Ocupació a l’Horta Sud (ACCO) ha posat en marxa un nou projecte que té com a objectiu la dinamització de l’activitat econòmica de la comarca mitjançant la creació d’un observatori industrial i un “hub” d’empreses. El programa, que ha suposat la contractació de 13 persones marca una continuïtat amb les accions implementades en l’anterior pla per a la consolidació de l’Agència de Desenvolupament Socioeconòmic de la comarca.

En concret, l’equip de treball elaborarà una guia del sòl industrial comarcal, preferiblement en un Sistema d’Informació Geogràfic (SIG), per a conéixer la situació del sòl industrial a la comarca quant a disponibilitat de parcel·les, preus, grandària o serveis. Es pretén també recopilar informació i poder-la posar a la disposició de les empreses a través d’una plataforma en línia d’un catàleg de recursos i persones emprenedores.

El futur observatori pretén també potenciar la comunicació entre els polígons industrials, entre si i amb les diferents escales d’administració pública, potenciar la creació i consolidació d’entitats gestores de polígons industrials, la professionalització de la gestió els mateixos i millorar la dotació d’infraestructures i serveis bàsics i avançats en les àrees industrials de la comarca.

A més de l’observatori, el programa contempla la creació d’un ‘hub’ d’empreses en el qual és reunir diferents projectes innovadors de la comarca en cerca que generar sinergies entre ells que els ajuden a consolidar les seues empreses.L’ACCO oferirà en aquest sentit formació en plans d’empresa, de viabilitat, desenvolupament i validació d’idees de negoci, motivació, innovació, fiscalitat, internalització, cerca, negociació i elecció d’entitats financeres, al mateix temps que es tutoritzarà en la creació del model de negoci fins a la seua creació.

Orientació laboral

En paral·lel al treball de suport a l’activitat empresarial de la comarca, el nou programa de l’Acord Comarcal per a la Creació d’Ocupació a l’Horta Sud oferirà orientació i prospecció laboral personalitzada i grupal a persones desocupades que necessiten d’un nivell d’aprofundiment superior a l’oferit en la seua zona, bé per mancar d’aqueix recurs, bé per necessitats especials. La prospecció tindrà un vessant d’exploració de les necessitats de les empreses i tractarà de facilitar l’actualització i adequació de treballadors adscrits a sectors econòmics immersos en processos de canvi i modernització, a través orientació, elaboració de nous itineraris professionals o fins i tot la reorientació de perfils professionals per a la seua adequació a sectors econòmics emergents o de major projecció.

En total està previst que es realitzen més de 30 tallers d’emprenedoria i digitalització informàtica, el contacte amb uns 40 projectes emprenedors, amb 80 persones desocupades, amb més de 200 empreses i 12 associacions de comerciants i d’empresaris de la comarca.

La presidenta de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Eva Sanz, ha rebut als membres de l’equip aquest matí als quals ha donat la benvinguda al projecte. A més, ha ressaltat el paper fonamental que juga l’entitat que presideix en l’ACCO. “La dinamització de l’activitat econòmica és una de les prioritats en la Mancomunitat. Per a complir amb aquesta comesa comptem amb l’ACCO amb el qual ens impliquem al màxim en la consecució dels seus objectius”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =

bombers
bombers
Valencia activa