25n
25N
25N

"8 dies de revolta" de cara al 8M

EP

"8 dies de revolta" de cara al 8M
14/02/2019 -

L’Assemblea Feminista 8M de València presenta aquest dijous una sèrie d’accions per als huit primers dies de març a València com a preludi a la vaga feminista de 24 hores del 8 de Març, Dia de la Dona, amb activitats centrades en “visibilitzar les violències que exerceix el sistema patriarcal”.

La presentació dels ‘8 Dies de Revolta Feminista’, que aquest dijous a les 18.30 hores, servirà perquè les portaveus de diferents comissions del 8 de Març expliquen els arguments i les activitats que s’estan preparant per a visibilitzar els eixos de la vaga.

El moviment feminista considera que “són molts els àmbits en els quals es pateixen les violències del patriarcat”, per la qual cosa dedicaran huit dies concrets per a visibilitzar-les, avança en un comunicat.

En concret, l’1 de març denunciaran les violències judicials patriarcals i el 2 celebraran la II Fira Feminista de València centrada en la cultura feminista i l’antirrepressió.

El dia 3 el dedicaran a l’àmbit laboral, el 4 a les migrades i a l’antiracisme, el 5 a les cures, el 6 al consum i el 7 a l’educació. Les activitats acabaran el Dia de la Dona amb la vaga feminista de 24 hores i la manifestació.

Amb aquestes propostes, l’Assemblea Feminista 8M de València vol anar “més enllà” de la vaga, per al qual ha preparat una “setmana de lluita” plena de reivindicacions.

Entre les accions previstes hi ha un acte davant la Ciutat de la Justícia de València per a denunciar les violències judicials patriarcals o la participació d’una vintena de col·lectives feministes amb diferents propostes creatives durant la celebració de la II Fira Feminista, així com accions per a denunciar l’explotació laboral i la situació de les dones migrades.

Els ‘8 Dies de Revolta Feminista’ també posaran l’accent en les cures, amb propostes informatives sobre la vaga de cures i accions de suport a les persones cuidadores. Així mateix, la denúncia del sistema de “consum exacerbat que porta a l’explotació laboral” també comptarà amb diferents accions que es desenvoluparan en diferents punts de València.

Paral·lelament, la jornada dedicada a l’educació se centrarà en desdejunis violeta en centres de primària, secundària i universitats i en propostes per a visibilitzar a les dones que han sigut ignorades al llarg de la història.

Per al 8M han previst accions com un menjar al voltant del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors de València a les 14.30 hores. La jornada finalitzarà amb la manifestació convocada a les sis de la vesprada davant de l’Estació del Nord.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + set =