25n
25N
25N

Les Corts estudiaran accions contra els citats que no assistisquen a la comissió sobre finançament de PSPV i Bloc

Etelvina Andreu i Anabel Trobat no es presenten i les Corts demanen a Delegació col·laboració per a agilitar les notificacions

Les Corts estudiaran accions contra els citats que no assistisquen a la comissió sobre finançament de PSPV i Bloc
14/01/2019 -

La Mesa de les Corts estudiarà quines accions prendran contra aquelles persones que no compareguen en la comissió d’investigació sobre el finançament electoral de PSPV i Bloc entre 2007 i 2008, malgrat haver rebut la notificació, després que l’exdirectora general de Consum en el Ministeri de Sanitat en 2008 i excandidata socialista a l’Ajuntament d’Alacant Etelvina Andreu, no s’haja presentat encara que estava citada a les 10.30 hores d’aquest dilluns, ni tampoc haja acudit a les 13.30 Anabel Trobat.

El president de la comissió, César Jiménez, ha assenyalat, després de constatar aquestes absències, que la Mesa de Les Corts “avaluarà en endavant” quines accions es poden prendre contra els compareixents als quals els haja arribat la notificació de la seua citació i no es presenten com estan obligats a fer-ho en funció. L’article 502 del Codi Penal estableix que seran castigats “com a reus del delicte de desobediència. Si el reu fóra autoritat o funcionari públic, se li imposarà a més la pena de suspensió d’ocupació o càrrec públic per temps de sis mesos a dos anys”.

De la mateixa manera, el portaveu popular Rubén Ibáñez i el síndic de Podem, Antonio Estañ, han reclamat que “es deduïsca testimoniatge d’aquelles incompareixences” –procediment similar a una denúncia– i que conste “de forma fefaent la notificació perquè de forma reglamentària es procedisca a les sancions que corresponguen”.

Jiménez ha explicat que el passat dia 26 de desembre Les Corts van enviar les citacions als compareixents d’aquesta jornada i de les pròximes sessions. En concret, ha assenyalat que en el cas d’Andreu li han remés en dues ocasions la citació per burofax però que, al no recollir-ho en mà, en la tercera vegada se li va deixar una notificació perquè acudisca a Correus. No obstant això, no tenen constància que l’haja recollida.

NO LI HA ARRIBAT

De fet, fonts pròximes a Etelvina Andreu han assenyalat a Europa Press que no li han arribat la notificació i que quan la reba “no té problemes a acudir com ja va comparéixer al Senat per un assumpte que va arxivar un jutjat de Madrid”.

Davant aquestes dificultats, Jiménez ha assenyalat que la Mesa d’aquesta comissió ha demanat a les Corts que reclame a Delegació de Govern acordar un mecanisme de coordinació institucional “més àgil” per a poder accedir a l’últim domicili conegut de les persones compareixents.

La següent compareixent era Gracia Font Martí, però no se li ha pogut traslladar la citació per no tindre accés al seu últim domicili. A la 13.30 estava prevista la compareixença d’Anabel Hallado, a qui se li va enviar una primera citació a un domicili que no era l’última adreça coneguda. Per això, divendres passat se li va remetre la citació a aquest últim domicili conegut i aquest mateix dilluns se li ha enviat una segona notificació. No obstant això, tampoc s’ha personat en la comissió.

La comissió està prevista seguir a la vesprada amb la intervenció de Mario Antonio Barceló Aristoy i l’exalcaldessa de Dénia Ana María Kringe Sánchez, que és la tercera notificació que rep perquè comparega.

D’altra banda, s’ha aprovat per unanimitat la compareixença de l’exdirector de Canal 9 Pedro García perquè explique els contractes que la televisió pública va signar amb la mercantil Crespo Gomar per més de 600.000 euros així com d’Arcadio Mateo, exdirector general d’Acuamed.

Així mateix, s’ha acordat que el pròxim dia 6 de febrer se celebre la jornada que es va ajornar el passat 9 de gener pel fet que de les cinc persones citades, únicament estava previst que acudira una. Per a aqueixa sessió estaven dits l’exalcaldessa d’Alacant Sonia Castedo, els exalcaldes de Gandia Arturo Torró i José Manuel Orengo (fins fa poc assessor del president de la Generalitat, Ximo Puig), qui fora el president de Crespo Gomar, Alberto Gomar, i un extreballador de l’empresa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − set =