caixa popular

Sanitat intensifica les accions per a combatre al mosquit tigre

Sanitat intensifica les accions per a combatre al mosquit tigre
04/08/2017 -

Fins al 30 de juny de 2017 s’han rebut en la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament un total de 129 avisos per mosquit tigre, dels quals n’han derivat 38 actuacions sanitàries que tan sols en tres casos van requerir la intervenció de l’empresa contractada. Així mateix, s’han realitzat 5 inspeccions programades per part de l’empresa contractada en les zones en què en anys anteriors es va detectar major presència del mosquit tigre, amb independència que n’hi haguera o no avís. Al llarg d’enguany està prevista la celebració de més xarrades informatives sobre el mosquit tigre amb associacions de veïns i altres entitats ciutadanes, així com campanyes de divulgació a través de diferents mitjans, per a insistir en la necessitat de la col·laboració ciutadana en la lluita contra aquesta classe de mosquit.

“La valoració que des de la Regidoria fem és molt positiva. Reivindiquem la nostra aposta per les noves tecnologies i recursos innovadors que han demostrat la seua alta efectivitat, com la pintura utilitzada en els embornals. Hem facilitat la comunicació amb el ciutadà i optimitzat els canals per als avisos que es poden proporcionar a través de la nova aplicació informàtica BichosAvís”, ha declarat Maite Girau, regidora de Sanitat, Salut i Esport.

El passat mes de juliol, en roda de premsa, la regidora va donar a conéixer la campanya de comunicació audiovisual amb la realització del vídeo El detectiu del mosquit tigre que es pot visionar en <https://vimeo.com/225881235> i la campanya de mems en xarxes socials i Canal Busi, a més de la presentació de l’APP BICHOS AVIS que permet, a més, la gestió de dades per part de l’Ajuntament de València, i és pionera en este tema respecte d’altres ciutats espanyoles. En els pressupostos de 2017 s’ha incrementat en 150.000 euros els diners destinats a la lluita contra les plagues a la ciutat de València. “Estem convençuts que aquests nous instruments seran de gran ajuda en la lluita contra les plagues a la nostra ciutat”, diu Maite Girau.

El mosquit tigre va ser detectat en 2014 en l’àrea metropolitana de València i en 2015 a València ciutat; des de llavors hi ha hagut una evolució en la presència d’aquest insecte en la ciutat. El seu control ocupa un lloc preferent dins de les tasques de control de plagues de les quals és competent l’Ajuntament de València a través de la Regidoria de Sanitat.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios