25n
25N
25N

Ajuntament i Consell uneixen forces per a augmentar la presència de les dones en el camp científic i tecnològic

Dins del Pacte per les Dones i la Ciència es desenvoluparan accions per a promoure la igualtat en aquesta àrea

Ajuntament i Consell uneixen forces per a augmentar la presència de les dones en el camp científic i tecnològic
12/02/2020 -

València commemorava, ahir, el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb la celebració de VLC Tech Women, que té com a objectiu principal visibilitzar a la dona en el camp de les carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). Des de l’agència de col·locació municipal, València Activa, ja s’està treballant per a, a través de la formació, introduir a més dones en aquest àmbit que abastarà els principals llocs d’ocupació en el futur.

Una “lluita contra els estereotips i rols imposats”, com assenyala la regidora Pilar Bernabé, que fa necessari visibilitzar a les dones que destaquen en el camp científic i tecnològic perquè servisquen d’exemple. De fet, la presència de les dones en aquesta mena de carreres ha caigut en els últims anys. I és que del 54% de les universitàries, menys del 25% se situen en carreres tècniques.

Des de València Activa s’ha apostat per la formació de dones en aquesta mena de perfils, així com per l’emprenedoria amb accions com “TecnoDones, un programa que en la seua primera edició va aconseguir 113 dones amb Coders Women Edition i Factory Startup Women i que enguany arribarà fins a les 200 dones”.

No obstant això, no és l’única iniciativa que s’està duent a terme. Tal com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, el Consell impulsarà un Pacte per les Dones i la Ciència. Un treball conjunt amb universitats, agents socials, institucions i associacions per a acabar amb la bretxa entre homes i dones que es dona en els àmbits científic i tecnològic.

Puig ha explicat que “el 70% de les empreses tecnològiques i científiques no tenen a cap dona en el seu equip directiu” i que “el capital de risc inverteix menys d’un 3% en startups liderades per dones”. A més, “un 85,4% de les persones que tenen estudis científics i tecnològics superiors a Espanya són homes”.

En aquest sentit, ja s’ha avançat que, en col·laboració amb les conselleries d’Igualtat i Educació, s’organitzarà la primera Trobada de Xiquetes i Dones Investigadores per a fomentar la inclusió femenina en aquesta àrea, i aconseguir que la continuació es done en carreres i estudis vinculats a les carreres STEM.

I és que impulsar aquest canvi és fonamental si es té en compte que, en els pròxims anys, serà la indústria la que més ocupació neta crearà. Per això, el president de la Generalitat ha subratllat que, encara que “la igualtat en la ciència està lluny de produir-se”, el govern valencià “serà un agent actiu del canvi per a aconseguir una presència femenina activa i de lideratge en els àmbits de les ciències i la tecnologia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus