caixa popular

Accions per a estalviar més de 850.000 euros anuals en despesa energètica

Accions per a estalviar més de 850.000 euros anuals en despesa energètica
09/06/2017 -

La Junta de Govern Local ha acordat hui sol·licitar a l’Institut per a la Diversificació i Estalvi Energètic (IDAE) una ajuda de 4 milions d’euros que permetran reduir la contaminació lumínica de la ciutat. Amb aquest crèdit l’equip de govern plantejaria la renovació de més de 8.000 unitats de les instal·lacions lumíniques. I amb aquesta actuació estalviaria 856.026,49 milions d’euros en la despesa d’il·luminació anual.

En fer-se públic aquest acord, el regidor delegat de l’àrea de Govern Interior, Sergi Campillo, ha recordat que, en arribar a l’Ajuntament, l’actual equip de govern ja va sol·licitar i va obtenir un primer finançament de l’IDAE per un import de 4 milions d’euros per actuar en 31.274 lluminàries de la ciutat, “caracteritzada aleshores per tindre un excés d’il·luminació, i consegüentment una important despesa energètica i econòmica”.

Les actuacions finançades amb aquesta primera ajuda de l’esmentat organisme públic adscrit al Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, començaran a executar-se a principis de juliol i permetran el canvi de més del 30% de les lluminàries de la ciutat. L’estratègia municipal per a fer de València una ciutat eficient des del punt de vista de la il·luminació contempla un nou projecte de renovació i millora dels fanals, per al qual l’Ajuntament opta a la segona concessió d’ajudes destinades a incentivar i promoure la realització d’accions en el sector d’enllumenament exterior municipal que reduïsquen les emissions de diòxid de carboni, mitjançant l’execució de projectes d’estalvi energètic.

Concretament, l’Ajuntament preveu intervenir en més de 6.000 unitats (6.156) dels fanals anomenats “Valèncià”, que, sobretot, es troben al centre de la ciutat i són molt contaminats. Seran canviats per tecnologia led molt més eficient i que només il·luminen cap avall. A més, d’aquests fanals d’estil isabelí es canviaran 1940 unitats dels fanals Ferran VII per altres lluminàries més eficients.

“Volem fer de València una ciutat eficient des del punt de vista de la il·luminació i per açò ens tornem a acollir a aquesta línia d’ajudes que concedeix el dit institut, que depén del Ministeri, al 0% d’interessos i 12 mesos de carència per a retornar els diners”, ha concretat el regidor.

“Amb aquesta política, passarem de gastar-nos un milió d’euros en factura elèctrica al preu actual de l’energia, a poc més de 148.000 euros, és a dir, estalviarem un 85% i, a més, minimitzarem al màxim la contaminació lumínica cap al cel”, ha conclòs Sergi Campillo.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 12 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios