Acció informativa als mercats contra el racisme i la xenofòbia

facebook.com/barrio.ruzafa

Acció informativa als mercats contra el racisme i la xenofòbia
26/07/2018 -

Des de la Regidoria de Migració i Cooperació, juntament amb entitats com CEAR, Moviment Contra la Intolerància, Unió Pobles Solidaris, Save the Children, València Refugi, Psicòlegs Sense Fronteres, ACNUR i ACCEM, s’han organitzat taules informatives aquest matí en diferents mercats municipals. L’objectiu és informar els ciutadans per a combatre rumors i desinformació sobre les persones que arriben a València.

La Regidoria de Migració i Cooperació, conjuntament amb les entitats CEAR, Moviment Contra la Intolerància, Unió Pobles Solidaris, Save the Children, València Refugi, ACNUR i ACCEM, les quals desenvolupen la seua labor a la ciutat de València en favor d’accions actives contra el racisme i la xenofòbia, realitzen una campanya informativa a la nostra ciutat per a sensibilitzar sobre les causes de la migració forçosa i la necessitat de donar suport al refugi d’aquestes persones com un dret humà.

S’ha elaborat un tríptic per a l’activitat en el qual s’expliquen els supòsits en què les persones que han hagut d’abandonar el seu país tenen el dret d’asil i refugi. L’acció tracta de donar a conéixer entre la ciutadania valenciana quins són els drets que tenen aquestes persones i les circumstàncies que els obliguen a refugiar-se en un altre país, com pot ser la persecució ètnica o política, la guerra en el seu país, les condicions climàtiques i les seues conseqüències associades, o discriminacions per motius de la seua orientació sexual o el seu credo.

Aquesta activitat informativa es denomina “Tens dret a saber” i es concreta que cadascuna de les entitats ha visitat un mercat municipal aquest matí, han repartit díptics elaborats i han respost a les qüestions que puguen plantejar els ciutadans i ciutadanes sobre els diferents rumors i la desinformació que circulen sobre el tema de la migració.

En concret, han estat en els mercats de Russafa, Torrefiel, Central, Rojas Clemente, Colom, Castella, Jesús i Benicalap.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 7 =

jornadas gastronomicas el puig
semana santa de torrent 2019