25n
25N
25N

Els valencians que moren en les carreteres

133 valencians van morir en les carreteres en 2018 i una de cada cinc morts es va produir per no portar el cinturó de seguretat

Els valencians que moren en les carreteres
01/07/2019 -

Segons la Direcció General de Trànsit (DGT), l’any passat es van reduir un 1,5% les morts per accident de trànsit a Espanya. A priori, això sembla una bona notícia, però per als valencians, lamentablement, no ho és. Nou autonomies van augmentar, al seu torn, el nombre de morts en la carretera i entre elles es trobava la Comunitat Valenciana, erigint-se com la regió espanyola amb més morts per accidents de trànsit en 2018 i aconseguint l’esgarrifosa xifra de 133 morts, 32 més que l’any anterior.

La tendència cap a l’augment d’aquest tipus de morts continua avançant segons les últimes dades de la DGT: de gener a març de l’any passat es van produir 17 accidents mortals, mentre que en els mateixos mesos de 2019 va haver-hi 18. Els valencians: líders en deute públic des de fa quasi una dècada i ara líders en morts per accident de trànsit. Què serà el següent?

ELS VALENCIANS NO USEM EL CINTURÓ

La causa principal per la qual els valencians -sobretot els de la província de València- moren en les carreteres és pel simple fet de no portar posat el cinturó, una eina necessària que redueix un 50% el risc de mort per accident de trànsit. Segons la DGT, no portar posat el cinturó és un dels principals factors en la producció de lesions juntament amb la velocitat i conduir sota els efectes de l’alcohol o de qualsevol altre tipus de droga, ja que, com tots sabem, protegeix als conductors d’eixir volant del vehicle en cas de col·lisió.

Encara que semble obvi explicar i reiterar tantes vegades per a què serveix un cinturó, és urgentment necessari remarcar-lo les vegades que faça falta a causa de les greus xifres que registra la DGT, ja que una de cada cinc víctimes de trànsit durant 2018 no portava posat el cinturó.

EL PERILL DE LES CARRETERES SECUNDÀRIES

Segons la DGT, el 55% dels morts per accidents de trànsit a Espanya mor en carreteres secundàries. Encara que siga una xifra a escala nacional i no a escala autonòmica, podem estimar que, segurament -ja que no hi ha dades concretes sobre això-, dels 133 valencians, tal vegada més de la meitat haja mort en aquest tipus de carreteres.

La majoria dels accidents van ser sinistres per eixida de via o col·lisions frontals causades per les distraccions, l’excés de velocitat o el consum d’alcohol i/o drogues; a més, l’última causa nomenada –alcohol i drogues– es correspon al 47% dels conductors implicats.

A L’ESTIU, MÉS PRECAUCIÓ

Els accidents de trànsit a Espanya sempre solen augmentar una miqueta en vacances d’estiu, segons la DGT. El cap de setmana passat es va iniciar l’Operació Eixida, on ja es van produir accidents no mortals a causa, en la seua majoria, de les retencions. Per a evitar qualsevol mena d’accident en els viatges d’estiu, Michelin enumera una sèrie de mesures per a evitar incidents de trànsit a l’estiu.

Entre aquests consells, destaquem revisar els aspectes més tècnics del cotxe, així com la pressió dels pneumàtics, el nivell d’oli, les llums, el motor… També existeixen altres necessàries mesures com el fet de distribuir bé la càrrega en el maleter, fer una parada cada 200 quilòmetres o cada 2 hores, mantenir els ulls en moviment sense mirar a un punt fix, evitar les distraccions i procurar conduir de dia. Hi ha també altres més òbvies però igualment, o més, importants com no beure abans de conduir o posar-se sempre el cinturó.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =

programacion rialto
museo etnologia
ficcions 2019-2020