25n
25N
25N

L'accés a la Plaça de l'Ajuntament per a la festa de Cap d'Any serà a partir de les 22.00 hores

L'accés a la Plaça de l'Ajuntament per a la festa de Cap d'Any serà a partir de les 22.00 hores
28/12/2018 -

Els ciutadans i ciutadanes que desitgen acudir a la festa «Campanades de Cap d’Any» organitzada per l’Ajuntament de València per acomiadar l’any 2018 i rebre el 2019 podran accedir al recinte habilitat de la plaça de l’Ajuntament a partir de les 22 hores. Per a facilitar-ne l’accés s’habilitaran cinc portes, dos més que l’any passat, situades en l’encreuament de la plaça amb els carrers de Ribera i Passeig de Russafa, carrer Correus, carrer Barques, carrer María Cristina i Marqués de Sotelo. A més, es potenciarà la sostenibilitat de la festa amb el repartiment de 5.000 gots reutilitzables.

També s’augmenta enguany, en un 30%, el nombre d’efectius policials que participaran en el dispositiu de seguretat de la festa «Campanades de Cap d’Any», que començarà a les 22.30 hores del dia 31 i conclourà a les 1.45 hores del dia 1 de gener de 2019. Seran un total de cent agents els qui vetlaran per la seguretat d’aquest esdeveniment festiu amb motiu de la Nit de Cap d’Any, en un dispositiu que comptarà amb dos centres de coordinació, un en el mateix edifici municipal de la plaça de l’Ajuntament i un altre en l’edifici municipal de Tabacalera.

«Un any més convertim el cor de la ciutat en una festa per als valencians i valencianes i per a la gent que ens visita, que també cada vegada és més nombrosa. Per això fem una crida al civisme per complementar les mesures disposades per l’Ajuntament per garantir la gran celebració que València mereix i que tindrà per quart any consecutiu», ha afirmat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

La festa «Campanades de Cap d’Any» a la plaça de l’Ajuntament se celebra des de l’arribada del Govern de la Nau amb una massiva resposta ciutadana i un esforç de coordinació per al seu bon desenvolupament per part de diferents regidories i servicis municipals, des de Policia Local i Bombers a Cultura Festiva, Neteja o Mobilitat, a més de la col·laboració de diferents empreses de servicis.

Amb motiu d’aquesta celebració en la plaça més emblemàtica de la ciutat està programat ja un reforç de la neteja, la instal·lació d’urinaris químics i, per descomptat, el control dels accessos per a evitar l’entrada de recipients de vidre i d’elements perillosos en el recinte. El cost total estimat de la festa de Nit de Cap d’Any en la plaça de l’Ajuntament s’estima en 47.035 euros, «el més barat de totes les festes populars d’assistència multitudinària que s’organitzen a la ciutat», segons el regidor Pere Fuset.

CONTROLS DE SEGURETAT

En la festa nocturna «Campanades de Cap d’Any», d’enguany es busca visibilitzar el paper de la dona també com a DJ, amb la participació de les DJ valencianes INNMIR i CINNAMON. «Es consolida un espectacle de música, llum i pirotècnia per oferir a un públic divers la possibilitat de gaudir d’una festa de cap d’any en la plaça gran de la ciutat”, on hi haurà zona per a persones amb mobilitat reduïda.

Des de l’Ajuntament es reitera la petició a la ciutadania que acudisca a la plaça de l’Ajuntament en transport públic o caminant i arribe amb la suficient antelació per a tindre garantit l’accés a la plaça, a més que es faça un consum d’alcohol moderat i responsable. «És molt important que la gent acudisca amb antelació suficient i no amb el temps just per a les campanades. No s’han de confiar perquè caldrà passar pels controls de seguretat i per això recomanem arribar amb una previsió d’una hora d’antelació a les persones que vulguen prendre el raïm a la plaça”, ha explicat Fuset. El dispositiu especial inclourà també una ambulància de suport vital avançat i dos de suport vital bàsic. Seran tres els punts d’atenció sanitària.

El component sostenible de la celebració també serà molt important. Per això enguany l’Ajuntament repartirà un total de 5.000 gots reutilitzables commemoratius de les Campanades a les primeres persones que arriben a la celebració nocturna. Fuset ha destacat a més la importància de l’ajuda de les persones assistents per a la retirada de residus “perquè la celebració siga la més cívica i sostenible possible”. A més, es distribuiran urinaris químics en diversos punts de la plaça, alguns dels quals seran per a persones amb mobilitat reduïda.

Puertas de acceso a la Plaza del Ayuntamiento

Puertas de acceso a la Plaza del Ayuntamiento

ESPECTACLES MULTIMÈDIA I PIROMUSICAL

A més de les DJ abans citades i el DJ Boccachico, abans del canvi d’any hi haurà un espectacle multimèdia de llums «en el qual es destacaran els elements arquitectònics de l’Ajuntament. “Hi haurà una il·luminació espectacular i arquitectural, amb una multitud d’efectes que complementaran cada nota de la trepidant peça musical que forma part de l’espectacle”, ha avançat el regidor.

Una vegada ja haja començat l’any nou, Pirotècnia Vulcano oferirà un espectacle piromusical de tres minuts de durada per a donar una benvinguda piromusical al nou any. S’utilitzaran sèries de diferents productes pirotècnics com ara monotirs de carcassa, meteors, volcans, foc estàtic i flames de color. El terrat principal de l’Ajuntament conformarà un front total de 60 metres per a la seua perfecta visió des de qualsevol racó de la plaça. En acabar, la música de Boccachico i Innmir continuarà omplint la Plaça de l’Ajuntament durant els següents 100 minuts.

FESTA INFANTIL

«La festa de Nit de Cap d’Any en la plaça de l’Ajuntament va vindre per a quedar-se i s’ha consolidat perquè ompli un buit que existia en aquesta ciutat, la qual cosa ha contribuït al fet que es convertisca en un clàssic imprescindible en sol quatre anys», ha assegurat el regidor de Cultura Festiva», Pere Fuset sobre la celebració del Cap d’Any que enguany té com a novetat la inclusió, per primera vegada en l’oferta municipal, d’una festa de «Campanades de Cap d’Any» per a un públic infantil, que començarà a les 11 hores i acabarà a les 12.30 del migdia del 31 de desembre. “Serà una festa familiar amb els xiquets i xiquetes com a protagonistes”, ha explicat Fuset.

A més de campanades de «comiat» de l’any per als més xicotets que desitgen assistir, just a les 12 hores del migdia, la festa infantil inclourà pirotècnia, ballarins, xanquers, pallassos, actrius i actors que interactuaran amb el públic, «i alguna sorpresa més». També l’actuació de la periodista, escriptora i DJ Susana Monteagudo, amb el seu espectacle Crios & Rolls. Aquesta festa infantil ocuparà l’esplanada de la plaça de l’Ajuntament.

servicios-nochevieja

Servicis a la Plaça de l’Ajuntament

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 2 =