L'accés nord de Mislata a València genera "tensions" entre Ribó i Bielsa

Mentre Ribó garanteix que no acceptaran cap projecte que dividisca l’horta de Campanar, Bielsa li demana no polemitzar quan encara no existeix cap projecte

Guardar

Horta Campanar - Benimàmet
Horta Campanar - Benimàmet

La Generalitat Valenciana ha représ un projecte, que portava anys oblidat en un calaix, i que suposarà complir una reivindicació històrica de Mislata: la construcció d'un accés nord que l'una amb València, concretament amb el barri de Campanar. Sobre la taula s'han posat els projectes traçats fa dècades – i que no es duran a terme per a respectar l'entorn natural del Túria – amb l'objectiu de buscar totes les alternatives possibles per a crear aquest nou traçat. No obstant això, el nou accés nord, que unirà Mislata amb València, ha fet saltar totes les alarmes.

Els primers a pronunciar-se van ser la Taula per la Partida de Campanar que van avisar de mobilitzacions contra aquest projecte si "afecta mínimament l'horta de Campanar-Benimàmet". Una posició que també comparteix l'Ajuntament de València. De fet, el mateix alcalde de la ciutat, Joan Ribó, va avançar que havien sol·licitat una reunió urgent amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, per a abordar el projecte perquè, diu, "ens sembla que no es pot fer sense partir per la meitat l'horta. L'única manera seria fer un túnel subterrani".

Així mateix, el regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramón, també ha assegurat que "l'Ajuntament de València s'oposarà a qualsevol pretensió de sacrificar terrenys d'horta", i ha mostrat el seu "més profund desacord amb fórmules que promouen l'ús dels vehicles privats motoritzats en contradicció total amb l'emergència climàtica i el canvi de paradigma en gestió de la mobilitat que estem realitzant".

En línies generals, València demana "coherència" amb la Llei de Protecció de l'Horta i el Pla d'Acció Territorial per a l'Ordenació i Dinamització de l'Horta. Una visió que no ha deixat de costat el conseller Arcadi España. I és que com assegura, "s'estudiaran diferents alternatives, escoltant a totes les administracions i col·lectius implicats i, sobretot, respectant el Pla d'Acció Territorial de Protecció de l'Horta i altres normatives mediambientals".

Visita Arcadi España a Mislata

No obstant això, com assenyala el conseller, "Mislata és un dels municipis amb una major densitat de població de tota Espanya. Per això, és fonamental millorar les seues vies d'accés". Sens dubte, una postura que ha agraït l'alcalde de Mislata Carlos F. Bielsa, que ha explicat que "el que volem és una solució a un problema real i històric que patim d'accessos a la ciutat, i que exigeix millorar la mobilitat en la zona nord de Mislata per a fer-la més sostenible i millor cohesionada, respectant l'entorn".

'Rifirrafe' entre Ribó i Bielsa per l'accés nord de Mislata a València

La construcció d'aquest nou accés ha provocat un xicotet 'rifirrafe' entre els alcaldes de València i Mislata. I és que si Ribó assenyalava que "Mislata ja té molts accessos", ja que està al costat de la V-30, de l'avinguda del Cid i del bulevard; Bielsa ha demanat "més empatia" perquè "afirmar que Mislata no té problemes d'accés, o que ja té molts, és no conéixer la vertadera realitat de la nostra ciutat".

En aquest sentit, l'alcalde de Mislata s'ha mostrat contundent en afirmar que "l'alcalde de València no trobarà a Mislata en la polèmica i la confrontació, sinó en la cerca de solucions", i ha afegit que "encara no existeix cap projecte. Per això, dir que qualsevol opció per a millorar la mobilitat sostenible entre València i Mislata equival a acabar amb l'horta i disseccionar-la és parlar de sentides i intentar polemitzar".

Les tres administracions estan disposades a dialogar per a consensuar una solució que done resposta a aquesta problemàtica.

Destacats