25n
25N
25N

L'acampada de l'oci nocturn davant la Generalitat serà "indefinida fins que hi haja un pla de rescat"

L'acampada de l'oci nocturn davant la Generalitat serà "indefinida fins que hi haja un pla de rescat"
24/11/2020 -

L’acampada del sector de l’oci nocturn i els espectacles de la Comunitat Valenciana davant el Palau de la Generalitat, a partir d’aquest dijous 26 de novembre, serà “indefinida fins que hi haja un pla de rescat”, adverteix l’organització.

Així ho va acordar l’assemblea d’aquesta protesta que se celebra tant en la plaça de Manises, a les portes de la Generalitat, com davant Delegació de Govern i la regidoria d’Espai Públic de València. També va presentar la documentació per a “exercir el dret de manifestació amb totes les garanties”.

“La duració i desenvolupament de l’acampada dependran de la resposta del president de la Generalitat, Ximo Puig, a l’escrit que hui mateix se li ha presentat, reclamant la constitució d’una taula de treball per a definir un calendari de reobertura diürn per als locals d’oci i l’adopció d’un pla de rescat que incloga ajudes econòmiques directes al sector”, alerta l’organització en un comunicat.

Sota el lema ‘L’oci nocturn es planta’, aquest acte posarà en relleu que es compleixen huit mesos i mig des que es va iniciar el confinament, quan es van tancar aquests locals: “Amb el toc de queda imposat, resulta inajornable que la Generalitat aprove un pla de mesures econòmiques que protegisca a un teixit socioeconòmic vital per a l’atractiu turístic de la Comunitat com a destinació vacacional”.

“Durant l’últim trimestre de 2020, cada dia tanquen en la Comunitat Valenciana un total de 16 sales de concert, clubs, discoteques, pubs, karaokes o tavernes irlandeses, sense que el Consell haja mogut un dit al contrari del que ja han fet 11 comunitats autònomes”.

És més, els impulsors de l’acampada denuncien que “des de deu comunitats autònomes s’està assenyalant a la Generalitat Valenciana com l’administració més incompetent per a protegir a l’únic sector que està tancat per imperatiu legal”.

Aquesta protesta està secundada per 44 associacions dels sectors de l’oci, els espectacles i el turisme i continuarà rebent adhesions durant tot el desenvolupament: “La situació és desesperada i els treballadors autònoms i pimes de l’oci nocturn ja no tenen res a perdre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =