25n
25N
25N

València estrena nova plaça. Acaben les obres de la plaça de Sant Agustí

La vicealcaldessa Sandra Gómez ha visitat la finalització de les obres d’aquesta plaça del centre de la ciutat

València estrena nova plaça. Acaben les obres de la plaça de Sant Agustí
18/08/2020 -

València estrena, hui, un nou espai per als vianants. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha visitat la nova plaça de Sant Agustí. “Hui podem donar per inaugurada la plaça. Demà, es llevaran les tanques i quedarà oberta al públic. Es tracta d’una actuació molt positiva per a la ciutat amb la qual hem recuperat 2.000 metres quadrats d’espai públic, que abans estaven dedicats al pas de vehicles”.

Una de les actuacions més importants que s’ha dut a terme ha sigut l’eliminació de la dàrsena d’autobusos central. Ara, s’han traslladat les parades d’autobusos als vials en els quals es mantindrà la circulació de vehicles. No obstant això, amb aquesta actuació no només s’ha guanyat un important espai per als vianants, sinó que, en paraules de Gómez, “posa en valor el nostre patrimoni històric, com és l’Església de Sant Agustí, que, d’aquesta manera, s’integra amb el paisatge urbà de la ciutat”.

La conversió en zona de vianants parcial de la plaça de Sant Agustí ha suposat una inversió de 64.000 euros, “menys de 30 euros el metre quadrat que hem recuperat”. “Es tracta d’una actuació molt econòmica i que, a més, ha tingut molt bon resultat”. Així mateix, s’ha utilitzat mobiliari cedit per La Marina de València, com és el cas de les jardineres.

Aquesta actuació s’emmarca dins del projecte ‘València, ciutat de places’ que desenvolupa l’Ajuntament de València des de 2017. Així, Sandra Gómez ha anunciat que, a final de mes, “s’entregarà les primeres pliques per a concursar en l’obra del projecte de conversió en zona de vianants de la Plaça del Mercat i la Plaça de Bruges”.

“Si tot va bé, a la fi de 2020, tindrem resolt el concurs i podrem començar amb les obres de conversió en zona de vianants definitiva d’aquest gran entorn del centre de la ciutat de València”, ha conclòs Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =

bombers
bombers