25n
25N
25N

Els quatre acusats del presumpte desfalc en el Palau de les Arts, absolts

Els quatre acusats del presumpte desfalc en el Palau de les Arts, absolts
06/03/2020 -

El que fóra responsable d’Administració del Palau de les Arts Ernesto Moreno; el president de Consell d’Administració de Patrocini, José Antonio Noguera Puchol; el conseller delegat d’aquesta entitat, Joaquín Maldonado; i l’excónsul de França a València i administrador de la societat Radcliffe Pablo Broseta, acusats del presumpte desfalc en el Palau de les Arts, han sigut absolts.

Així es desprén de la part dispositiva dictada per l’Audiència de València, òrgan que va enjudiciar a la fi del passat any a aquestes quatre persones, encara que inicialment els processaments ascendien a cinc, amb l’exintendent del coliseu Helga Schmidt. La seua defunció al setembre la va apartar del procediment i es va extingir la seua possible responsabilitat penal.

Els acusats s’enfrontaven a una pena d’entre dos i cinc anys de presó, tal com reclamava el ministeri fiscal –inicialment les penes sol·licitades eren d’entre set i huit anys de presó, però un canvi en el fiscal que va portar el procediment, després de nomenar a Vicente Torres magistrat del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), va provocar un canvi de criteri–. Per part seua, les defenses reclamaven l’absolució.

El presumpte desfalc de Les Arts se centrava en la captació de patrocinadors per part de la societat Patrocini sense concurs públic, amb uns sobrecostos per l’esdeveniment Visca Europa i uns altres per treballs de disseny i impressió encarregats a l’empresa Radcliffe, tal com recollia el fiscal en el seu escrit de qualificació. Ara, l’Audiència, ho ha desdibuixat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =