25n
25N
25N

Les perruqueries obriran aquest dilluns amb devessall de cites, ús obligatori de mascaretes i sense revistes

Algunes no garanteixen la seua obertura per a extremar la preparació dels seus espais

Les perruqueries obriran aquest dilluns amb devessall de cites, ús obligatori de mascaretes i sense revistes
04/05/2020 -

Les perruqueries i els salons de bellesa obriran aquest dilluns amb devessall de peticions de cites, realitzades de manera prèvia, ús obligatori de mascaretes, tovalloles d’un sol ús, sense revistes ni premsa i amb una distància de seguretat entre persones de dos metres, encara que algunes no garanteixen la seua obertura per a extremar la preparació dels seus espais.

A aquestes mesures se sumen altres com la rentada freqüent de mans, l’ús de guants quan siga procedent o la introducció d’abrics, bosses i pertinences personals dels clients en bosses hermètiques individuals que s’entregaran a l’eixida.

Abans de l’obertura d’aquest sector, que ha pogut oferir el servei a domicili des que es va decretar l’estat d’alarma el passat 14 de març, el president de Marco Aldany i portaveu de l’Aliança d’Empresaris de Perruqueria d’Espanya, Alejandro Fernández, va sol·licitar al Govern, en declaracions a Europa Press, aclariments “immediats” principalment sobre la gestió dels aforaments.

Fernández va explicar que és una contradicció obrir aquest dilluns sense aforament i amb cita prèvia i, posteriorment, l’11 de maig, amb un aforament limitat al 30%.

El sector de les perruqueries s’incorpora a la primera fase de la desescalada de l’activitat comercial amb els protocols higienicosanitaris que obligatòriament per llei ha d’aplicar en els seus establiments.

En concret, segons ha explicat Fernández, en les perruqueries Marco Aldany, unes 300 a Espanya, s’establiran torns per als perruquers, que exerciran el seu treball amb màscares i guants, al mateix temps que es prendrà la temperatura als clients amb termòmetres làser i s’utilitzarà material d’un sol ús, entre altres mesures.

Altres perruqueries com Llongueras, Jean Louis David, Franck Provost i The Barber Company, del grup Provalliance obriran les portes també el 4 de maig i, amb la finalitat d’assegurar la protecció dels seus empleats i dels seus clients, han preparat un protocol higienicosanitari “molt exhaustiu i totalment fiable”.

Des d’aquest grup han indicat a Europa Press que es preveu un devessall de clients després del tancament dels establiments des del passat 14 de març.

Per part seua, les associacions majoritàries de fabricants de productes professionals de perruqueria i principals representants dels salons de perruqueria a Espanya, han traslladat al Govern que no poden garantir l’obertura de tots els salons aquest dilluns, ja que és possible que necessiten alguns dies per a extremar la seua preparació i prioritzar en la seguretat dels ciutadans.

D’aquesta forma, Stanpa, Conepe, Anepe, Perruquers Units de Madrid, Cooperativa Perruquers València, Intercoiffure España, Q Hair, Barberies amb Encant, Club Fígaro, Salon Look i Modumb han mostrat la seua disposició a l’Executiu de Pedro Sánchez per a abordar la reobertura basada en una atenció individualitzada i la disponibilitat d’assumir l’atenció de la població des d’aquesta fase 0 d’aquesta transició.

D’altra banda, l’Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica (Stanpa) al costat d’aquestes organitzacions han elaborat una ‘Guia de Recomanacions’ de referència bàsica de cara a la recuperació de l’activitat de les perruqueries.

Aquesta guia recomana que totes les àrees han d’estar senyalitzades i es respectarà la distància mínima a través de marques en el sòl o barreres, a més es restringirà el nombre de clients dependents de la grandària del saló i la imposició de la flexibilitat horària per a donar servei a la població de manera escalonada i, garantir així, les normes de seguretat.

El material de protecció d’un sol ús individual se situarà en contenidors específics i s’eliminaran els dispensadors d’aigua en substitució per botelles d’aigua individuals o gots d’un sol ús. Se substituiran tovalloles habituals per tovalloles d’un sol ús i en el cobrament del servei es fomentarà l’ús de mitjans electrònics.

La guia apunta a més al fet que les zones de joc infantil han de quedar clausurades, mentre que el nombre de clients ha de guiar-se per la grandària del saló i les condicions del local. Si no es pot mantenir la distància mínima, s’ha de reduir el nombre de persones ateses al mateix temps.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

museo prehistoria