25n
25N
25N

La primera part del Parc Central s'obri hui a la ciutadania

Ribó valora poder gaudir d’una zona que porta “molts anys reivindicant-se” i creu que és el “primer pas” cap al soterrament

La primera part del Parc Central s'obri hui a la ciutadania
17/12/2018 -

La primera fase del Parc Central de València, la que bufona amb els barris de Russafa i Malilla, obrirà al públic hui dilluns, 17 de desembre, a les nou del matí, segons ha anunciat l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que ha considerat que aquesta és “una notícia important” i ha avançat quea la vesprada visitarà aquest recinte al costat del ministre de Foment, José Luis Ábalos, i representants de la Generalitat.

Així mateix, el responsable municipal ha destacat que es tracta d’un parc “molt important” i “molt ben fet” i ha precisat que la part que podran gaudir els valencians i visitants a partir del dilluns comprén una superfície de “110.826 metres quadrats, més d’11 hectàrees”.

El primer edil ha reconegut que “ha costat molt acabar aquesta obra”, en al·lusió als retards que ha patit l’obertura de la primera fase, anunciada inicialment per a després de l’estiu. La part del Parc Central que s’obri aquest dilluns, la ja executada, representa el 40 per cent del total de la superfície d’aquest futur pulmó verd, ha precisat.

Igualment, l’alcalde ha asseverat que comptar amb aquest espai suposa “el primer pas” cap a la consecució de la resta del projecte de Parc Central, que contempla l'”imprescindible” soterrament de les vies dels trens de rodalia i llarg recorregut a l’entrada i eixida de València.

“Som l’única gran ciutat d’Espanya que no tenim les vies soterrades. Aquest és un pas però evidentment insuficient. És imprescindible avançar en el tema del soterrament i en una estació –central– adequada que tinga caràcter intermodal”, ha exposat Joan Ribó.

Preguntat per la celebració del Consell d’Administració de la Societat València Parc Central, encarregada de l’execució d’aquest projecte i conformada per les administracions central, autonòmica i local, i per si la visita del ministre de Foment coincideix a més amb una convocatòria d’aquest òrgan, Ribó ha respost que Ábalos ve a visitar el parc.

“ESTEM EN AQUEIXA FAENA”

Així, ha manifestat sobre la data d’una reunió del Consell d’Administració que encara no s’ha concretat. “Estem en aqueixa faena”, ha apuntat, al mateix temps que ha considerat que els temes que s’han de tractar en aqueixa trobada són “moltíssims”. Com a punts “fonamentals” ha citat “el túnel d’accés” i “la projecció i concreció d’uns acords que s’han retardat molts des de 2003”.

D’altra banda, preguntat pel repartiment del finançament del projecte, Ribó ha comentat que l’administració local “no té intenció de canviar” la referida al canal d’accés. “Aquesta és una qüestió en la qual entenem que hem d’estar tots. Té una part urbanística i entenem que hem de col·laborar”, ha afirmat, alhora que ha dit que la resta és cosa de Foment.

El primer edil ha agregat que a més d’abordar aquest assumpte amb el ministeri li insistirà en la necessitat de dur a terme a la ciutat “un altre soterrament que no volem que s’oblide, el de la prolongació de Serradora fins a l’eixida de la zona de Natzaret”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =

CCCC
torrent