25n
25N
25N

Obri el col·legi d'Albal que va retardar l'inici de curs pel positiu en Covid d'una professora

Obri el col·legi d'Albal que va retardar l'inici de curs pel positiu en Covid d'una professora
09/09/2020 -

El col·legi La Balaguera d’Albal ha obert aquest dimecres les seues portes “amb total normalitat” per a començar a acollir, de manera progressiva fins a aquest divendres, als seus 390 alumnes.

L’inici del curs escolar 2020-21 s’havia retardat després de conéixer-se que una de les seues professores havia donat positiu en coronavirus, fet que va obligar a posar en quarantena a altres quatre docents del claustre que van estar en contacte amb ella, recorda l’Ajuntament en un comunicat.

L’acolliment del seu alumnat a les classes presencials ha estat marcada per “la il·lusió lògica del primer dia tant dels pares, dels menors estudiants i del professorat que ha rebut als alumnes d’infantil, primer i segon de primària amb el seu pla de contingència preparat”, asseguren des del consistori.

A l’entrada al col·legi, els xicotets i xicotetes majors de sis anys, a més de les seues motxilles portaven les seues màscares, s’acomiadaven dels seus pares, saludaven als seus companys i desinfectaven les seues mans amb hidrogel.

L’alcalde d’Albal, Ramón Marí, ha acudit a la porta del centre per a “fer costat a la comunitat educativa del centre en la seua primera jornada”.

Després de comprovar que el curs lectiu ha arrancat amb normalitat, ha mantingut una trobada amb la directora, Miriam Tortosa, amb qui ha confirmat que “la calma i la responsabilitat marquen la tornada a escola en La Balaguera que ha hagut de reorganitzar les seues aules per l’absència de cinc dels seus docents”.

Demà ocuparan els seus pupitres els alumnes de tercer i quart de Primària, i el divendres serà la jornada que acollirà als de cinqué.

El primer edil ha agraït el suport de les conselleries d’Educació i Sanitat amb qui la direcció del centre i l’Ajuntament han coordinat totes les decisions que s’han pres per a garantir la seguretat sanitària de la Balaguera.

“RÀPIDA REACCIÓ”

“La ràpida reacció ha evitat un contagi massiu en aquest centre i que hui puguem obrir les portes amb la il·lusió que ha d’imperar en un dia com hui i que ens allunye de la por i la incertesa que ve marcant les nostres vides des de març”, ha asseverat.

La Policia Local d’Albal està realitzant un desplegament especial en tot el municipi des que el curs escolar començara aquest passat dilluns. Hui, al costat de l’alcalde, l’intendent Manuel Ocaña ha supervisat l’inici en La Balaguera, on ha insistit als pares i mares que eviten les concentracions en les entrades i eixides i on ha agraït a la població la responsabilitat amb les normes dictades per a evitar el contagi de la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =