caixa popular

Bravo assegura els advocats del torn d'ofici recuperaran poder adquisitiu amb l'actualització de barems

Bravo assegura els advocats del torn d'ofici recuperaran poder adquisitiu amb l'actualització de barems
12/07/2018 -

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha assegurat aquest dijous que els lletrats del torn d’ofici recuperaran el poder adquisitiu actualitzat amb l’IPC des de 2005 gràcies a l’ordre d’actualització de barems de 2018.

En la seua intervenció en un acte en la Ciutat de la Justícia de València, Bravo ha recordat que “en aquesta comunitat, els lletrats van estar sense cobrar un any”, amb el que “el descens de les seues retribucions va ser del 60%.

Davant aquesta situació, ha indicat que el Consell ha tractat, des de l’inici de legislatura, de “canviar el model de justícia, apostant no solament per un model de justícia gratuïta més especialitzada, sinó també apostant des del primer dia per la dignificació de les condicions econòmiques del torn d’ofici”. Com a exemple, ha ressaltat que el pressupost de Justícia ha passat de 20 milions d’euros en 2015 a quasi 36 enguany.

Sobre els retards en el salari dels lletrats, la consellera ha assegurat que els advocats del torn d’ofici “estan cobrant amb regularitat”, encara que “a vegades, poden tardar com en aquest cas per un tema administratiu”.

No obstant això, ha aprofitat l’ocasió per a “traslladar la tranquil·litat que abans del mes d’agost cobraran”. I ha explicat que el seu departament tramita el pagament dels dos mesos següents per a “aconseguir que en el mes d’agost es cobren també abril i maig”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 7 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris