Obert el termini de presentació d'al·legacions al Pla del Cabanyal-Canyamelar fins el 3 de juliol

La vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha celebrat que «ja tenim un full de ruta pactat amb els veïns i veïnes per a la recuperació i rehabilitació del barri»

Guardar

0605 -RdP JGL
0605 -RdP JGL

El Diari Oficial de la Generalitat. DOGV, recull l'obertura del període d'al·legacions al Pla del Cabanyal, que estarà obert fins al 3 juliol perquè ciutadania, partits i entitats puguen presentar les seues propostes, suggeriments i aportacions. «Estem avançant i hem accelerat molt la publicació del document, perquè a la fi d’enguany 2020, o molt al principi de 2021, puguem tindre ja definitivament aprovat el Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar, i tinguem una expectativa i un full de ruta pactat amb els seus veïns i veïnes per a la recuperació i rehabilitació del barri», ha afirmat la vicealcaldessa, Sandra Gómez.

Tal com ha recordat la vicealcaldessa i delegada de Desenvolupament Urbà Sostenible, esta última proposta del Pla «introdueix canvis importants per a recuperar el barri, tenint en compte les propostes dels veïns i veïnes. Les modificacions ofereixen un PEC més complet, on es contempla la protecció de la identitat del barri, la creació de zones per als vianants i la lluita contra el canvi climàtic». El nou PEC del Cabanyal-Canyamelar inclou noves propostes, moltes d'elles aportades pels propis veïns i veïnes, basades en la consecució de tres objectius, ha explicat la vicealcaldessa: «en primer lloc, potenciar la connexió Nord-Sud mitjançant tres eixos verds que recorren tot el barri i connecten els diferents barris marítims. En segon lloc, recuperar la tipologia dels habitatges tradicionals del Cabanyal, per a mantindre la identitat històrica del barri. I, finalment, l'augment de la protecció del barri i els edificis, rehabilitant aquelles zones o solars abandonats o degradats».

Entre les principals accions que proposa esta segona versió del PAC s'inclou la reducció d'altures en les diferents unitats execució de Doctor Lluch, Mediterrani i un programa d'actuació aïllada en els blocs Portuaris. L'objectiu és limitar les altures a planta baixa i dues altures respectant la tipologia original del barri i donant resposta a les peticions dels veïns i veïnes. A més, es preveu crear una Comissió de seguiment perquè la ciutadania puga participar en el desenvolupament del pla.

NOU CENTRE CÍVIC AL CABANYAL

Després de la reunió de la Junta de Govern, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha anunciat un altre dels assumptes abordats en la sessió, «en la línia de recuperar i regenerar el barri, i en este cas en el marc dels projectes de l'Estratègia EDUSI». Per això, hui s'ha aprovat contractar les obres d'execució del projecte per a la construcció d'un centre cívic en El Cabanyal, entre els carrers Sant Pere i Lluís Despuig, cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER en el marc del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya 2014-2020.

Amb la construcció del centre cívic s'afavorirà, a més, la millora de l'entorn físic com a element de cohesió social i qualitat de vida del barri; s'afavorirà la integració de la població en risc d'exclusió (amb especial atenció a la població migrant); i es donarà impuls a la integració cultural de la població mitjançant programes i infraestructures culturals; així mateix, es potenciarà la dinamització cultural del barri, el foment del teixit associatiu, la generació de xarxes veïnals i els processos d'autogestió.

El pressupost del projecte arriba als 2,4 milions d'euros, i el termini d'execució serà de 10 mesos. El disseny recupera la imatge, forma i volumetria de les barraques originals que van construir el barri del Cabanyal, amb murs blancs i gelosies. En els seus 1.036 metres quadrats de superfície s'habilitaran despatxos, aules, sales multiús, sales de teatre, aules de gimnàstica, camerinos i vestíbuls. «En resum –ha assenyalat Gómez- és un gran projecte de regeneració i rehabilitació d'un entorn molt degradat, que molt prompte serà un pol de dinamització social dins del barri».

La Junta de Govern Local ha aprovat també les actuacions extraordinàries de desinfecció de les dutxes i llavapeus de les platges de la ciutat, en el marc de les iniciatives dirigides a evitar el contagi del COVID-19, tal com estableix el Pla de Platges 2020. Com ha recordat a vicealcaldessa, Sandra Gómez, «amb l'objectiu d'evitar que estos elements metàl·lics puguen ser vectors de transmissió del virus per contacte, el pla contempla un tractament especial de desinfecció adequat a fi d'evitar el risc de contagi»

D'esta manera, es duran a terme accions extraordinàries addicionals a les labors previstes de neteja i desinfecció, que van començar l'1 de juny i que es mantindran fins el 15 setembre, de dilluns a diumenge. Durant tot este període, les instal·lacions es desinfectaran amb una freqüència de 3 vegades al dia (en temporades normals, la freqüència és d'una vegada al dia). Així mateix, s'estan duplicant els accessos de les passarel·les de fusta, a fi de mantindre una separació mínima de dos metres entre els usuaris de les platges. Per a l'ús tant de les passarel·les com de les dutxes i llavapeus és imprescindible calçar chancletas a fi de protegir els peus. Així com mantindre les distàncies interpersonals de 2 metres en les cues d'espera per a les dutxes i llavapeus.

Destacats