25n
25N
25N

Arranca el termini per a sol·licitar les beques de menjador del pròxim curs escolar

La Conselleria d’Educació ha destinat més de 70 milions d’euros per a les beques de menjador del curs 2020-2021

Arranca el termini per a sol·licitar les beques de menjador del pròxim curs escolar
06/07/2020 -

Un any més, la Conselleria d’Educació obri el termini per a sol·licitar les beques de menjador als centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana. Així, per al pròxim curs escolar, la Conselleria liderada per Vicent Marzà destinarà un total de 73,4 milions d’euros, un milió més respecte al curs anterior, que permetrà arribar a un major nombre de persones beneficiàries. I és que un dels objectius del Govern del Botànic ha sigut crear una educació de qualitat i, sobretot, més igualitària.

Així, el termini per a sol·licitar les beques de menjador per al curs 2020-2021 serà del 6 al 29 de juliol. Les famílies que ja tenen accés a la Web Família, i que ja van demanar la beca en el curs anterior, podran accedir a aquesta aplicació per a descarregar-se l’esborrany de sol·licitud de l’ajuda. D’aquesta manera, tan sols hauran d’imprimir-la, signar-la i presentar-la al centre on s’ha realitzat la matrícula per al pròxim curs.

Per a les famílies que no tenen accés a la Web Família, però que ja van sol·licitar l’ajuda el curs passat, hauran de sol·licitar l’esborrany al centre on estiguen escolaritzats els alumnes i alumnes per a poder demanar la beca; mentre que les famílies que la demanen per primera vegada hauran de presentar tant la sol·licitud, com la documentació acreditativa que se sol·licite al centre on s’ha realitzat la matrícula de l’alumnat.

D’aquesta manera, podran sol·licitar la beca menjador l’alumnat escolaritzat en nivells de segon cicle d’Infantil, Primària, Secundària i Educació Especial i en el tercer nivell d’Infantil de primer cicle dels centres que participen en el programa d’incorporació del nivell educatiu de 2 a 3 anys en col·legis d’Educació Infantil i Primària de titularitat de la Generalitat.

Així mateix, no s’haurà de sobrepassar els 38.831 euros anuals, que s’ha fixat com a llindar màxim de renda per a una família de quatre membres. Es tindrà en compte la renda de 2019. I, per descomptat, es valoraran les circumstàncies sociofamiliars especials de cada alumnat que sol·licite la beca, concedint-se, d’aquesta manera, fins a 2 punts per ser alumnat de centres d’acció educativa singular; per la situació de desocupació del pare o mare o tutors; per tindre la condició de persona refugiada; per ser fill o filla de família monoparental i família nombrosa; per diversitat funcional d’algun membre de la família igual o superior al 33%; perquè el pare, mare o tutors té o tenen la condició de persona toxicòmana, alcohòlica o reclusa; i per ser orfe absolut.

Però, a més, seran beneficiaris directes d’aquesta ajuda i rebran l’import màxim, l’alumnat de la renda valenciana d’inclusió; el de segon cicle d’Infantil i Primària o Secundària que haja sigut escolaritzat obligatòriament en un centre d’un municipi diferent del de la seua residència; i qui es trobe en situació d’acolliment residencial o familiar, així com els fills i filles de les famílies acollidores.

La quantia de les ajudes serà de fins a 4,25 euros diaris per a Infantil, Primària i ESO; de fins a 5,44 euros per a Educació Especial i, finalment, de fins a 12,25 euros al dia per a l’alumnat escolaritzat en escoles llar.

L’any passat, malgrat que les previsions estimaven arribar a les 139.000 persones beneficiàries, la veritat és que, finalment, van ser 140.942 alumnes i alumnes els qui van poder gaudir d’aquesta ajuda, que suposa un gran alleujament econòmic per a moltes famílies. Encara que l’objectiu final és arribar a oferir un servei de menjador completament gratuït, s’anirà realitzant de manera progressiva.

En aquest sentit, en els últims anys, el pressupost destinat a les beques de menjador s’ha anat incrementant significativament. Així, si al curs 2015-2016, el pressupost estava en 52 milions d’euros, al curs 2018-2019 es van superar els 70 milions. Per consegüent, l’alumnat beneficiari ha passat dels 95.000 als 140.942 en el curs anterior.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − set =