25n
25N
25N

Ja es poden votar les primàries de Compromís

La votació online estarà oberta del 6 al 8 de març i el dia 9 es podra votar en les urnes de forma presencial

Ja es poden votar les primàries de Compromís
07/03/2019 -

La votació de les primàries de Compromís ja ha començat la seua carrera. Del 6 al 9 de març, tots aquells i aquelles majors de 16 anys que s’hagen inscrit per a participar, podran decidir les candidatures del partit valencià als Ajuntaments, Les Corts Valencianes i al Parlament Europeu des dels caps de llista fins a la resta de persones que conformaran la llista. Ho faran 10.000 votants més que en 2015, ja que, segons fonts oficials, 49.727 és la xifra de participants d’aquest 2019, una quantitat “encoratjadora” per a qui es presenta com a número 1 de Les Corts, Mónica Oltra.

En concret, del 6 al 8 de març es pot votar per internet a través d’un enllaç que les quasi 50.000 persones han rebut al seu correu electrònic. En aquesta direcció es trobaran les instruccions per a marcar el vot i, una vegada fet aquest pas, la decisió s’haurà de validar amb el codi que envie Compromís en un SMS.

Malgrat això, l’altra opció per a qui ho desitge és decidir-ho amb una papereta en les urnes manera presencial. Es podrà fer sols el dissabte dia 9 de març a la mesa de votació assignada segons el domicili, normalment a la seu municipal de Compromís de cada poble o ciutat. D’altra banda, aquesta alternativa és la que hauran de realitzar les persones que s’han inscrit a aquest procés que no tenen correu electrònic.

Així, en els diferents processos de primàries (Corts Valencianes, Ajuntaments i Parlament Europeu) hi haurà dues votacions. D’una banda, es pot triar la persona que encapçale la llista a cadascuna d’aquestes administracions públiques segons les preferències i la persona que més vots reba serà qui guanye. I en segon lloc, per a conformar la llista s’ordenen les candidatures (totes o sols una part) presentades de l’1 cap avall. En el cas de les llistes de Les Corts de cada circumscripció, s’ha de votar com a mínim al 25% de les persones (4 per a Castelló, 7 per a València i 6 per a Alacant) i sempre cal fer-ho de forma paritària (en cas de triar un nombre imparell, la diferència sols podrà ser d’una persona de diferència).

A cadascuna de les preferències escollides es donarà un suport que equival a 1/n (on “n” és el lloc assignat a la llista). Per tant, a la primera preferència se li atorgarà un punt sencer; mentre que la segona tindrà la meitat; la tercera, un terç; la quarta, un quart, i així successivament. En acabar, se sumaran els punts obtinguts i així es conformarà la llista de Compromís.

Aquest sistema telemàtic, que és completament gratuït, garanteix l’anonimat del vot, ja que, a més, sempre caldrà validar el vot mitjançant el codi que cadascú rebrà per SMS al seu mòbil per tal de garantir que no es puga registrar ningú per duplicat.

Les candidatures

Després de recollir els avals, les candidatures a Corts comencen amb Mónica Oltra, actual Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a la presidència de la Generalitat.

Per la part de València, el cap de llista és Fran Ferri, el síndic de Compromís, i a la resta de la llista es presenten Josep Miquel Moya, Ferran Barberà, Paula Tuzón, Guillem Montoro, Xavier Rius, Papi Robles, Juan Ponce, Josep Gimeno, Ivan Soria, Ana Muñoz, Paco Garcia, Lidia Chafer, Bàrbara Estruch, Graciela Ferrer, Ferran Vicent Garcia, Pilar Moncho, Josep Bort, Xavier Navarro, Carles Esteve, Enric Morera, Gloria Micó, Tomàs Ferrandis, Jesús Pla, Rosana Segui, Teresa Garcia, Carme Equiza, Carmen Gayá i Nathalie Torres.

A Alacant, sis persones opten a encapçalar la llista: Aitana Mas, Alícia Climent, Marian Campello, Josep R. Nadal, Rafael Climent i Jordi Davó. La llista continuaria amb Anna Antón, Jose Benitez, Víctor Melgarejo, Inma Orozco, Antoni Arques, Beatriz Riera, Eloísa María Sarrió, Máximo Revilla, Cristina Rodríguez, Juan Pedro Soriano, Cintia Alavés i Pau Torregosa.

En el cas de Castelló, el cap de llista és l’actual Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà. La resta de l’equip podrà estar format per José Silverio Tena, Miquel Notari, Inmaculada Carda, Belén Bachero, Axel Noel Monfort, Jesús Broch, Sergi Alejos, Josep Lluís Romero, Mònica Álvaro, Miriam Pañella, Salvador Gallur i Èlia Garcia.

Respecte a les primàries per a la ciutat de València, el candidat a l’alcaldia és Joan Ribó, actual alcalde del Cap i Casal. Els seus companys de govern podran ser Ferran Puchades, Lucía Beamud, Alejandro Ramon, Joan Mansanet, Sergi Campillo, Josep Vicent Vayà, Víctor Talens, Giuseppe Grezzi, Glòria Tello, Luisa Notario, Ferran Senent, Víctor Arroyo, Isabel Garcia, Pilar Soriano, Raquel Romero, Pere Fuset, Maria Margaix, Isa Lozano, Miquel Juan, Jordi Martínez, Carlos Galiana, Javier Terrádez, José Antonio Catalán i Anna Dolors Batlle.

Finalment, hi haurà tres candidatures a encapçalar la llista al Parlament Europeu: Jordi Sebastià, Myriam Fernández i Isaura Navarro. La resta de la llista la conformaran Andreu Soler, Raül Ibàñez, Pau Pérez, Àlvar Castello, Àlex Vilanova, Bernat Garcia, Laura Morant i Jorge Garcia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =

Informacion coronavirus